Uioreanu: PD-L nu cumpara presa, o desfiinteaza

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:27
1080 citiri
Uioreanu: PD-L nu cumpara presa, o desfiinteaza
Foto: Cdep.ro

Horia Uioreanu, deputat PNL de Cluj, este de parere ca intentia PD-L de a mari contributiile pentru persoanele care isi obtin veniturile pe drepturi de autor arata ca democrat-liberalii vor sa desfiinteze presa.

"In ura sa nemasurata fata de cei care 'mogulesc', ziaristii, presedintele Traian Basescu se foloseste de bratul sau in Guvern, Emil Boc, pentru a face sa dispara tot ceea ce inseamna opinie diferita de cea a domniei sale", arata Horia Uioreanu, intr-o declaratie de presa.

Deputatul sustine ca presedintele "doreste ca din peisajul presei romanesti sa dispara defintiv orice slova ce nu-i este laudativa" si atrage atentia ca fiscalitatea crescuta va determina disparitia de pe piata a multor publicatii si va ingrosa numarul somerilor licentiati care nu-si gasesc loc de munca.

Guvernul a lansat spre dezabtere publica un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. Modificarile aplicabile persoanelor care obtin venituri din activitati independente ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011.

Astfel, persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Prigoana: Marile trusturi de presa vor da faliment in primavara

Cat au pierdut ziaristii in urma supraimpozitarii drepturilor de autor

Deputatul numeste masura "o noua dovada de incapacitate si disperare a Executivului, da o a doua lovitura creatorilor de orice fel, respectiv artistilor, scriitorilor, ziaristilor".

Masura de a creste contributiile sociale pentru drepturile de autor vine dupa ce a intrat deja in vigoare ordonanta prin care se supraimpoziteaza drepturile de autor. Daca pana la aparitia Ordonantei, acestea erau taxate cu 10%, acum autorii platesc catre stat 16,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horea Uioreanu, #Uioreanu PDL presa, #PDL desfiinteaza presa , #stiri Horea Dorin Uioreanu