Patapievici: Cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 11:18
4660 citiri
Patapievici: Cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu

Institutul Cultural Roman (ICR) va functiona politizat, la fel ca TVR, CNSAS si CNA, iar cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu, considera Horia-Roman Patapievici, seful institutiei.

Patapievici a declarat la RFI Romania ca, dupa mutarea de sub autoritatea Presedintiei in subordinea Senatului, ICR "va functiona politizat. Aveti un model deja sub ochi, mai multe.

Este vorba de CNA, unde membrii sunt numiti politic, dupa un algoritm care corespunde trocului la zi din Parlament, aveti situatia CNSAS-ului, unde membrii Colegiului sunt numiti tot dupa un algoritm politic si aveti situatia din Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane, unde membrii Consiliului sunt numiti politic".

Patapievici considera ca la ICR nu exista acum "nici un fel de politizare". "Uitati-va cum functioneaza aceste institutii si comparati cum functioneaza ICR-ul. In ICR nu aveti nici un fel de politizare in privinta selectiei personalului ori in privinta programelor propuse", a explicat seful ICR.

Horia-Roman Patapievici a respins acuzatiile de politizare a ICR, aduse de unii reprezentanti ai actualei Puteri.

"Ei nu au argumente, ei doar invoca convingerile lor personale. Ei invoca faptul ca Mircea Mihaies si cu mine, eu pana in 2010, Mircea in continuare, am scris articole de atitudine politica in ziare. Dar aceasta atitudine a noastra nu a influentat niciodata selectia programelor ori a actorilor culturali. (...)

Uitati-va la artistii care protesteaza. Foarte multi dintre ei provin din stanga, stanga radicala, pe care eu am criticat-o de nenumarate ori. Ei spun direct: nu suntem prietenii politici ori filosofici ai domnului Patapievici, dimpotriva. Cu toate astea, au fost de partea protestelor, pentru ca au fost selectati in programele Institutului si stiu bine ca nu a existat nici o politizare", a incheiat Patapievici.

Citeste mai multe despre Patapievici: Cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu pe RFI Romania.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...