Horia Roman Patapievici implineste 53 de ani

Joi, 18 Martie 2010, ora 12:25

   

Horia Roman Patapievici implineste 53 de ani
Horia-Roman Patapievici este scriitor, fizician, filosof si eseist contemporan.

Nascut pe 18 martie 1957 in Bucuresti, in prezent Patapievici este presedinte al Institutului Cultural Roman, post in care a fost instalat de presedintele Traian Basescu.

Este fiul lui Denis (Dionosie) Patapievici, ajuns dupa al doilea razboi mondial membru al Partidului Comunist Austriac, apoi al PMR, director al Directiei Circulatie Monetara la Banca Nationala si reprezentant al Romaniei la CAER.

In 1981 Horia Roman Patapievici isi sustine teza de licenta despre laseri la Facultatea de fizica a Universitatii din Bucuresti. Doctor al facultatii de Filosofie din Bucuresti cu teza "Imaginarul filosofic al fizicii. Cazul Pierre Duhem".

Patapievici s-a remarcat si prin faptul ca a fost arestat timp de 26 de ore in timpul Revolutiei din 1989. A devenit cel mai medializat arestat politic din Romania tuturor timpurilor, certificate revolutionar cu drepturi si privilegii.

Ca eseist, Patapievici a socat prin parerea sa despre poporul si limba romana. "Un popor cu substanta tirita. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare." "Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam daca vrem sa intram in Uniunea Europeana". Sunt numai doua din citatele care au generat polemici aprinse, in mediul academic si in presa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de3132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
adelaistrati
rank 2
la multi ani!
o sa-i fac cadou d-lui Patapievici ponei roz cu coama mov sa-i aduca aminte de bataia de joc a poporului, pe care cu prea putina decenta , il reprezinta.
Comentariu inadecvat
eanu
rank 1
la multi ani lichelime
pinochio cu pipa si galci
Mihai1
rank 1
Patapulea
Si ce ma f. grija pe mine ca e azi ziua derbedeului asta, un prigonit al regimului comunist, dupa cum se vede? Patapuleo, o sa iti trimit scula mea sculata ca sa ma bagi si pe mine in expozitia aia a ta. Iti trimit si o poezie pentru completarea artistica a poeziei:
Ies ficiorii dintre brazi,
Toti sunt rumeni la obraz.
Cu caciulile pe spate,
Si cu p.lile sculate.
Bag-o, ca merge.
calinescu
rank 1
pacat ca mintiti
Patapievici a spus clar ca a refuzat certificatul de revolutionar. Ar trebui sa fiti dati in judecata pentru toate minciunile pe care le scrieti, pacat ca nimeni nu o face... Si pacat ca mintiti cu nerusinare
adelaistrati
rank 2
deh
pai sa-ti stergem lacrimile si sa-ti oferim un ponei mov cu coada roz
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor