Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 12:14
1831 citiri
Reacția viceprimarului Capitalei la „greva ilegală” a STB: „Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”
Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu FOTO Facebook / Horia Tomescu

Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a reacționat joi, 20 ianuarie, la greva STB pe care o consideră ilegală și a solicitat „încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD”.

"Câteva lucruri despre greva ilegală din transportul public: Liderul sindicatului STB este consilierul general PSD - Vasile Petrariu. Pentru că aşa sunt sindicatele în România. Apolitice şi în favoarea clasei muncitoare. Actualul director STB este Adrian Criţ, propus de PNL. Directorul anterior a fost Alexandru-Hazem Kansou, fost consilier general PNL, trecut cu arme şi bagaje la PSD, probabil viitorul prefect de Bucureşti din partea PSD. Solicit încetarea războiului PSD-PNL versus PNL-PSD, război care ţine ostatici bucureştenii de atâţia şi atâţia ani. Nu mai sunt resurse de prăduit. Au rămas doar datorii. Opriţi-vă!", a scris viceprimarul, pe Facebook.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, pe motiv că solicitările lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În replică, conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi. Conducerea STB a depus la Tribunal o cerere în care solicită judecătorilor suspendarea grevei declanşate de sindicalişti.

#horia tomescu, #viceprimarul capitalei, #greva stb , #stiri politice