Anul Maimutei va fi incendiar: 12 luni de turbulente, femeia la putere - spun maestrii feng shui

Luni, 08 Februarie 2016, ora 17:58
5035 citiri
Anul Maimutei va fi incendiar: 12 luni de turbulente, femeia la putere - spun maestrii feng shui
Foto: Facebook/Pouakai Zoo

Planeta va fi supusa timp de 12 luni unor numeroase turbulente politice si financiare, din cauza caracterului rautacios si imprevizibil al maimutei, care domina calendarul lunar chinez, conform predictiilor facute de maestrii feng shui din Hong Kong.

Noul an lunar chinez, care a inceput la 8 februarie, poate fi chiar incendiar, deoarece maimuta poate fi asociata pentru prima oara dupa 60 de ani focului, sunt de parere specialistii in domeniu, care vad totusi oportunitati pentru inovatori si pentru femei, relateaza AFP.

Maimuta este asociata traditional metalului, sinonim cu duritatea, in timp ce focul reprezinta soarele, potrivit lui Alion Yeo, maestru feng shui reputat din fosta colonie britanica. "Cand cele doua elemente (maimuta si foc) sunt asociate, temperatura creste foarte mult. Trebuie sa ne asteptam la numeroase dispute si la boli", a explicat el. "Putem chiar asimila metalul si focul cu rachetele sau gloantele", a subliniat expertul.

Pregatiti-va pentru Anul Maimutei de Foc

Arta feng shui - care inseamna vant si apa - are o mare influenta in numeroase tari din Asia. Locuitorii urmeaza aceste principii pentru a-si aranja locuinta sau biroul si pentru a lua decizii, in speranta de a-si creste bunastarea, norocul si averea. Se bazeaza pe filosofia straveche ce considera ca evenimentele sunt produsul unui echilibru subtil intre cele cinci elemente care formeaza universul: metal, lemn, apa, foc si pamant.

Se vor intampla lucruri neprevazute

Potrivit doamnei Thierry Chow, clarvazatoare din Hong Kong, evenimentele care vor veni ar putea fi dramatice din cauza Maimutei. "Focul este elementul dominant. Cand focul se combina cu maimuta, balanta se inclina, iar semnul devine imprevizibil. Se vor intampla multe lucruri neprevazute", a spus ea.

Ultima maimuta de foc a fost in 1956, cand Franta si Marea Britanie au debarcat in Egipt in timpul crizei Canalului Suez, considerata de istorici ca anuntand sfarsitul Imperiului britanic.

Desi maimuta risca sa aduca instabilitate, ea ar putea anunta si o perioada de inovatii de prim ordin, considera Thierry Chow. Tehnologia apartine intr-adevar efectului "foc". "Ar putea exista progrese majore in domeniul energiei solare si tehnologiilor legate de Internet", potrivit ei.

Calendarul lunar chinez se desfasoara pe un ciclu de 12 luni atribuit fiecarui animal. Maimuta ii succede astfel caprei, care i-a urmat cocosului. In barometrul sau "feng shui" anual oarecum ironic, CLSA, una din principalele case de brokeraj din Asia, prognozeaza un an plin de "volatilitate" pentru pietele financiare.

"Vor fi multe suisuri si coborasuri. Maimuta este o fiinta vicleana si imprevizibila", a spus Cherry Ma, reprezentat feng shui al cabinetului. "Vor fi fluctuatii, dar si oportunitatii pentru cei care vor sti sa profite", a explicat el.

Investitorii sunt atentionati: februarie si august vor fi lunile cele mai grele, deoarece vor intra in coliziune cu divinitatea tutelara "Tai Sui", conform ciclului traditional chinez de 60 de ani. "Vor exista multe transferuri de bogatii (...) Se vor pierde bani", spune expertul. Nu va pierde insa toata lumea: femeile ar trebui sa fie principalele beneficiare deoarece apartin elementului "foc".

Thierry Chow prevede succesul noii presedinte taiwaneze, Tsai Ing-wen, care pe deasupra este nascuta in 1956, precedentul an al maimutei de foc. "Femeile sunt compatibile cu apa. De unde isi vor trage puterea. Ele vor putea urca pe scena, sa fie promovate", potrivit clarvazatoarei.

Acest an ar putea fi problematic pentru Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane in cursa pentru Casa Alba si acuzat de sexism. In schimb, o femeie, Hillary Clinton, este menita sa castige alegerile primare democrate.

Pentru SUA, predictia este ca Soarele va fi inghitit de Luna (...). Soarele reprezinta barbatii iar luna femeile, spune Yeo. "Un Soare care este inghitit de Luna inseamna ca femeile vor domina si vor castiga", conchide expertul in feng shui.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#anul maimutei China, #an chinezesc maimuta , #horoscop 2016
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Aberatii! Nu merita bagate in seama astfel de predictii de cakao!