Pregatiti-va pentru Anul Maimutei de Foc

Autor: Ana Ilie
Luni, 28 Decembrie 2015, ora 14:29
13737 citiri
Pregatiti-va pentru Anul Maimutei de Foc
Foto: Arhiva Hepta.ro

In calendarul chinezesc, 2016 va fi anul Maimutei rosii de Foc. Acesta incepe la 8 februarie si va fi marcat de milioane de oameni cu dansuri, artificii si daruri.

Publicatia Mirror a intocmit un ghid cu tot ce e de stiut despre noul an chinezesc.

Cei aflati sub semnul Maimutei sunt nascuti in anii 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932 si 1920. Cand acestia intra in anul zodiei vor suferi 52 de saptamani de ghinion, spune zodiacul chinezesc. Asadar, nativii Maimuta trebuie sa fie cuminti toate cele 365 de zile ale anului aflat sub semnul lor zodiacal.

Ghinionul poate fi indepartat daca cei nascuti in zodia Maimutei poarta rosu, accesorii de jad si stau cu fata in directia potrivita - sud-vest in cazul lor, pentru intreg anul chinezesc.

Data de incepere a anului chinezesc variaza, intre sfarsitul lui ianuarie si jumatatea lui februarie. Anul acesta debuteaza la 8 februarie 2016.

Calendarul chinezesc asociaza diferite animale fiecarui an din ciclul de 12 ani. Culorile norocoase ale anului Maimutei de Foc sunt alb, albastru si auriu. Numerele norocoase sunt 4 si 9 si florile norocoase sunt crizantema si Lagerstroemia, un arbust ornamental.

Anul Nou chinezesc este sarbatorit in mod traditional cu sunat din clopotei, artificii si dansul Leului. Familiile se strang pentru cina traditionala, isi curata casele si matura ghinionul.

Copiii primesc plicuri rosii cu "banuti norocosi" si biletele scrise de mana, cu urari de sanatate. Oamenii isi decoreaza casele cu decupaje din hartie rosie si picturi speciale perioadei festive.

Anul Maimutei va fi plin de evenimente financiare, spun cunoscatorii zodiacului chinezesc. Un an in care va trebui sa luam decizii rapide, dar nu pripite, fie ca e vorba de bani, cariera, afaceri sau viata personala.

In marile orase din Japonia au avut deja loc ceremonii in care Oaia a predat stafeta Maimutei de Foc - cea care ne va aduce, in 2016, prosperitate si noroc.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#An nou Chinezesc, #Anul Maimutei de Foc, #2016 Zodiac chinezesc , #horoscop 2016