Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Zodiacele: o forma de cunoastere complexa, dar variabila

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 20:54
8486 citiri
Zodiacele: o forma de cunoastere complexa, dar variabila
Foto: zodiac-chinezesc.ro

Cand vine vorba de aflarea viitorului, culturile de pretutindeni au dezvoltat propriile metode. Vom insista pe unele tipuri mai speciale de zodiac, pentru ca acela european, clasic, este familiar tuturor.

Caracteristicile trasate de toate tipurile de zodiace analizate mai jos, precum si de altele pe care le vom aborda cu alta ocazie, nu sunt complet rigide. Ele au un rol orientativ, nu descriu in mod infailibil personalitatea unui om. Exista acele nuante care trebuie investigate cu ajutorul horoscopului personalizat, unic, al fiecarui om.

Zodiacul chinezilor, reprezentativ pentru lumea orientala

Zodiacul chinezesc, ca si cel european, contine 12 semne, insa ele reprezinta anul nasterii unui om. Fiecare zodie incepe in luna ianuarie sau februarie.

Cele 12 animale care descriu parti ale firii umane, asa cum sunt ele reflectate in credinta chineza, sunt cainele, mistretul, sobolanul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul. La randul lor, aceste semne pot fi de lemn, foc, metal, pamant sau apa, in functie de generatia din care face parte anul respectiv.

Evreii, apropiati de europeni

Zodiacul evreiesc descrie personalitatea umana in functie de luna nasterii. Astrologia iudaica este orientata atat asupra evenimentelor, cat si asupra sufletului unei persoane. Insa nimeni nu poseda doar acele caracteristici specifice lunii in care s-a nascut.

De asemenea, luna in care te-ai nascut arata o posibila trasatura pe care o vei dezvolta in viitor sau un defect pe care vei fi nevoit sa il corectezi. Astrologia ebraica este denumita hokmat ha-nissayon, care inseamna "intelepciunea previziunilor".

Legenda spune ca fiii lui Iacob au devenit cele 12 triburi ale Israelului. Ei simbolizeaza de fapt cele 12 radacini sufletesti ale poporului evreu, care corespund celor 12 semne ale zodiacului evreiesc. Lunile care reprezinta zodiile nu coincid cu lunile europene, ele au durate fixe de 29-30 de zile si reprezinta evenimente inscrise in calendarul ebraic.

Zodiile israelitilor descriu fiecare luna a anului, insa ele sunt chiar traducerile zodiilor europene in limba ebraica: Nissan pentru Berbec, Lyar pentru Taur, Sivan pentru Gemeni, Tammuz este echivalentul Racului, Menachem Av reprezinta Leul, Elul desemneaza Fecioara, Tishrei se refera la Balanta, Cheshvan simbolizeaza Scorpionul, pentru zodia Sagetatorului corespondentul este Kislev, pentru cea a Capricornului Tevet, Shevat este echivalentul Varsatorului, iar simbolul Pestilor este Adar.

Zodiile indiene fac o descriere mai detaliata a spiritului omenesc

Zodiacul indian contine 36 de zodii, care corespund unor perioade de aproximativ 10 zile: toporisca, calul, birjarul corespund Berbecului din zodiacul european, focul, capra si elefantul corespund zodiei Taur, firul, phoenixul si diamantul corespund Gemenilor, vierul, sarpele si testoasa se intind pe durata semnului Racului, cainele, vanatorul si ursul corespund Leului.

Fecioara, pana si randunica acopera intervalul din an ce apartine zodiei Fecioara. Semnele balanta, uliu si maimut acopera semnul zodiacal al Balantei. Delfinul, turnul si leul ii descriu pe nativii din Scorpion, iar pustnicul, scoica si metalul pe cei din Sagetator.

Zodiile indiene funie, lotus si arcas ii reprezinta pe cei nascut in Capricorn. Vulturul, caleasca si apa pe cei care s-au nascut sub semnul Varsatorului si, nu in ultimul rand, avem perla, corabia si yoghinul care ii reprezinta pe cei nascuti in Pesti.

Semnele zodiacale egiptene, in armonie cu zeii

Egiptenii credeau in zeitatile ale caror spirite le gasim prezente si in zodiacul care provine din aceasta tara rasfatata de soare. Destinul fiecarui om se afla sub vraja acestor fiinte supraomenesti.

Nilul ii reprezinta pe cei nascuti in perioadele 1 ianuarie - 7 ianuarie, 19 iunie - 28 iunie, 1 septembrie - 7 septembrie si reprezinta puterea fluviului.

Atribuit celor care s-au nascut in perioadele 8 ianuarie - 21 ianuarie, 1 februarie - 11 februarie, 18 noiembrie - 26 noiembrie este zeul Ra, care este asociat cu stralucirea luminii.

Mut reprezinta perioadele 22 ianuarie - 31 ianuarie, 30 octombrie - 7 noiembrie. Cei nascuti sub acest semn poseda o asa-numita intuitie de aur.

Geb simbolizeaza forta sinelui si ii reprezinta pe cei nascuti in perioadele 12 februarie - 29 februarie si 20 august - 31 august.

Osiris este patronul nativilor din intervalele 1 martie - 10 martie, 27 noiembrie - 16 decembrie. Este zeul dreptatii atotputernice.

Isis este zeitatea celor nascuti intre 11 martie-31 martie, 18 octombrie-29 octombrie si 19 decembrie - 31 decembrie si este temut pentru capacitatea de a renaste.

Thoth este protectorul celor ce au venit pe lume in zilele dintre 1 aprilie - 19 aprilie si 8 noiembrie - 17 noiembrie si se bucura de talentul cuvintelor magice.

Horus ii stapaneste pe nascutii zilelor dintre 20 aprilie - 8 mai si 12 august - 19 august si este caractarizat de maretia inaltimii.

Anubis ii sageteaza pe cei din jur cu iubirea de viata. Perioada: 9 mai - 27 mai si 29 iunie - 13 iulie.

Cei nascuti in zodia Seth pot fi acuzati de un spirit negativ. Ei sunt nascuti intre 29 mai - 18 iunie si 28 septembrie - 2 octombrie.

Nativii din Bastet poseda flexibilitate si dinamism. Zilele lor de nastere sunt cuprinse intre 14 iulie - 28 iulie, 23 septembrie - 27 septembrie si 3 octombrie - 17 octombrie.

Tolerenta si severitate este specifica celor veniti pe lume in zilele de 29 iulie - 11 august si 30 octombrie - 7 noiembrie, protejati de Sekhmet.

Floarea reprezentativa pentru fiecare nativ

Zodiacul floral are drept criteriu de diferentiere a semnelor, ziua in care este nascuta o anumita persoana.

Floarea-soarelui apartine nativilor zilelor de 1, 10, 19 si 28, perseverenti si pasionali in dragoste. Zilele de 2, 11, 20,29 sunt reprezentate de bujor, floarea loialitatii, insa si a lipsei de flexibilitate. Papucul-doamnei ii caracterizeaza pe nativii din zilele 3, 12, 21 si 30 si reprezinta oamenii care traiesc clipa la maximum, sunt dornici de aventura si creativi. Daca te-ai nascut in 4, 13, 22 sau 31 ale lunii inseamna ca esti fidel oamenilor si ideilor, insa impulsiv cand vine vorba de exprimarea opiniei.

Irisul, adaptabil, carismativ, dar uneori cu un demonstrat temperament vulcanic, este floarea celor nascuti in zilele de 5, 14 si 23. Nativii zilelor de 6, 15 si 24 sunt reprezentati de mac si sunt intuitivi, sensibili si au gusturi rafinate, iar cei care s-au nascut intr-o zi de 7, 16 sau 25 vor sa ii inteleaga pe cei din jur si sa evite conflictele si sunt inspirati de parfumul orhideei. 8, 17 si 26 sunt zilele celor perseverenti si calculati, de margareta. Atingerea catifelata a trandafirului ii imbie pe cei nascuti in 9, 18 sau 27 ale lunii, care simt nevoia sa fie mereu in centrul atentiei, dar si sa se sacrifice pentru cei dragi.

Zodiacul arborilor, inca o parte din intelepciunea naturii.

Zodiacul arboricol ofera imagini atat fizice, cat si psihice, ale nativilor. Anumite semne zodiacale se repeta odata la sase luni, ceea ce creeaza corespondente neintalnite si in alte tipuri de zodiac.

De exemplu, semnul marului ii desemneaza atat pe cei nascuti in perioada 25 iunie-4 iulie, cat si pe nativii din perioada 23 decembrie - 1 ianuarie. Se creeaza practic o legatura intre o parte din cei nascuti sub semnele racului si cei ai capricornului din zodiacul european. La fel, zodia "alunului" ii descrie pe cei care au venit pe lume in perioadele 22 martie-31 martie si 24 septembrie - 3 octombrie, creand o punte intre zodiile diametral opuse pe cadranul clasic, Berbec si Balanta.

Ceilalti arbori cu "chip de om" sunt: stejarul, scorusul, artarul, nucul, plopul, curmalul, pinul, salcia, teiul, masalinul, castanul, frasinul, carpenul, smochinul, mesteacanul, fagul, bradul, ulmul si chiparosul. Asocierea unui om cu "viata launtrica" a unui arbore ne poate face sa reflectam la armonia noastra cu natura, la energiile ancestrale si la karma de care adesea uitam in incercarile de a fi impliniti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#semne zodiac chinezesc, #semne zodiac floral, #semne zodiac arboricol, #tipuri zodiac , #zodiac