Ziare.com

Incepe Anul Caprei de Lemn in zodiacul chinezesc - Cum influenteaza razboaiele

Joi, 19 Februarie 2015, ora 14:52

   

Incepe Anul Caprei de Lemn in zodiacul chinezesc - Cum influenteaza razboaiele
Chinezii, aproximativ doua miliarde de persoane, de pe intreg globul, sarbatoresc cu focuri de artificii, vesminte rosii si mancaruri specifice Anul Nou Chinezesc, care mai este denumit si "Sarbatoarea Primaverii".

Pe 19 februarie 2015, la a doua Luna Noua de dupa solstitiul de iarna, incepe - potrivit calendarului chinezesc - Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn.

Anul Oii sau al Caprei este al 4713-lea in calendarul chinezesc si se va incheia pe 7 februarie 2016, fiind urmat de Anul Maimutei. Cele mai favorabile luni ale anului guvernat de semnul Capre Verzi de Lemn sunt: iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie.

In calendarul chinezesc, fiecare an este reprezentat de unul dintre cele 12 animale care alcatuiesc un ciclu calendaristic: sobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, sarpele, calul, capra, maimuta, cocosul, cainele si porcul. Fiecarui semn i se asociaza, pe rand, si unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pamantul, metalul, apa. Un tur complet al calendarului inseamna cinci cicluri a cate 12 ani, adica 60 de ani.

Am intrat in Anul Calului in zodiacul chinezesc: 2014, marcat de conflicte si dezastre

2015 este un an in care folosirea abilitatilor mentale va fi mai importanta decat forta bruta, iar bunul simt si intelepciunea vor face ca pornirile agresive sa paleasca. Capra sau Oaia reprezinta o energie Yin, un simbol al pacii, al coexistentei armonioase si al linistii. Numeroase evenimente ce s-au desfasurat pe parcursul ultimilor ani vor avea parte de solutii.

Capra, identificata drept partea Yin a duetului Yin&Yang, partea feminina, este mai calma, fiind atrasa de poezie, arta si solutionarea problemelor intr-o maniera lipsita de conflict. Yin este si un simbol al primaverii, timpul cand noile ramuri incep sa se inalte spre cer, si al inceputurilor, al dezvoltarii si evolutiei. Lemnul din aceasta combinatie este simbolul tuturor lucrurilor vii, al procesului de reinviere, fiind asociat cu copacii.

In acest an vor exista si perioade tulburi, in zodia Dragonului (de la echinoctiul de primavara de pe 21 martie 2015, pana pe 21 aprilie), si in special in zodia Bivolului (de la solstitiul de iarna, din 22 decembrie 2015, pana pe 20 ianuarie 2016). Anul Oii sau al Caprei anterior a fost 2003, iar urmatorul va fi 2027.

In 2015 nativii mai comozi vor fi impinsi spre o viata activa. In plan financiar sunt favorizate persoanele nascute in zodiile Sobolan, Capra, Maimuta, Mistret. In plan sentimental le va merge bine celor din zodiile Caine, Sarpe, Tigru, Cocos si Capra. La capitolul sanatate cei din Dragon, Iepure si Bivol trebuie sa fie ceva mai atenti, mai disciplinati. Cei nascuti sub acest semn zodiacal sunt persoane calme din fire si au totodata posibilitatea de a-si pastra echilibrul energetic. Sunt caracterizate de o vointa de fier, o capacitate imensa de rezistenta si un spirit intreprinzator de invidiat.

Milioane de chinezi au sarbatorit la Beijing Anul Nou

Semnul oii sugereaza succesul, Oaia este un simbol al artei, asociat cu linistea si evolutia spirituala. Capra de Lemn este simbolul chinezesc al pacii, armoniei si seninatatii, iar anul 2015 va fi unul in care conflictele, indiferent de scara la care se desfasoara, vor fi aplanate. La nivel global, provocarile razboiului se vor face din ce in ce mai putin simtite si auzite si vom avea un an al compromisurilor si acalmiei. 2015 este un an universal de vibratie 8, ceea ce reprezinta o incarcatura pozitiva si prosperitate, cifra 8 fiind simbolul bogatiei, al banilor si al implinirilor.

Barbatul si femeia Oaie

Barbatul Oaie exercita o mare putere de seductie asupra femeilor nu numai prin modul sau elegant de a fi. Fantezist, manierat, chiar elegant, el nu se angajeaza in polemici, ci prefera conversatiile amuzante, jocurile de cuvinte; subiectele grave il plictisesc. In societate are, in general, o atitudine pasiva. Nu accepta conflictele in care se fereste sa intre, sau daca intra fara voia lui, face tot posibilul sa iasa. Nu tolereaza vulgaritatea, nici in vorbire, nici in comportament, nu suporta injuriile sau jignirile pe care le considera rodul unei lipse de educatie.

2013, anul Sarpelui de Apa - previziuni surprinzatoare pentru nativii zodiei

Femeia Oaie exercita o mare putere de seductie asupra barbatilor prin eleganta si blandete. Are un adevarat cult pentru frumusete, natura sa visatoare si dispozitia hoinara indepartandu-o de realitatile cotidiene. Ii plac luxul si confortul si ii place sa aiba o viata linistita, lipsita de griji. Daca nu-si poate realiza o situatie materiala stabila prin forte proprii, atunci va apela la casatorie, dar aceasta va fi facuta aproape intotdeauna din interes.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 8673 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De abia asteapta grecii sa intre in Anul Caprei chinezesti.

Deja au vandut chinezilor portul Pireu!

 

Anul Nou chinezesc sau Zmăul și Lupchița din poveste...

Citind articolul, Zodiacul chinezesc mi-a amintit deodată de Zmăul și Lupchița din povestea lui Moș Bulai...

Revăzindu-mi copilăria, pe cind umblam după ghiocei și viorele, motocei și toporași pentru a face mici buchețele să le dăruim mamelor noastre dragi, mi-apare in minte acea minunată poveste a vieții lui Moș Bulai. Stind pe-o lespede de piatră, bătrinul incepea povestea spuninddu-ne cum a fost el cu războiul pină in Machedonia și cum a văzut acolo multe cadine frumoase, terminind firul poveștii, amintindu-ne de fiecare dată, cum că " apăi războiu' ista s-asamini cu lupta dintri Zmăul șel Frumos și Lupchița noastri din creierul munților cari l-o fărmăcat cu ochișorii ei șei ajiri și, de dragul lui, s-o transformat intr-o Cadină Frumoasă și-au trăit acolo ferișiț in inima munților... da, era Lupchița frumoasă cum doar Baba Dochia o mai fost... ". Cu buchețelele de viorele și de toporași in mină uitam de toate, pină și de cirlanii care trebuia să-i ducem la budăi să-i adăpăm, și-ascultam vrăjiți vorbele moșului ce ne-a incintat copilăria cu poveștile vieții sale.

Astăzi, analizind firul povestirilor lui Moș Bulai le analizez și le ințeleg la o cu totul altă dimensiune istorico-culturală și, de multe ori, mă intreb: oare ce-a vrut să spună povestea cu "Zmăul șel frumos și Lupchița fărmăcată"? De-acolo să se tragă oare stindardul nostru dacic? Din unirea celor două suflete provenite din două culturi diferite? Capul de lup simbolizind Lupchița Frmecată din Carpați iar Zmeul cel Frumos să fie simbolul vreunui voinic venit dintr-o cultură simbolizind Dragonul? Mereu m-am intrebat de ce steagul Dacilor avea capul de lup (capul = ințelepciunea) și trupul de șarpe (trupul = puterea reprezentată prin zmeu, dragon, balaur, șarpe). Cred că adevărul se află undeva in miezul poveștilor de genul celor spuse de Moș Bulai, biblioteca poveștilor copilăriei noastre.

LA MULȚI ANI INTREG POPORULUI CHINEZ !

Ariana din Carpați

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor