A început construcția hotelului de gheață de la Bâlea Lac. Va fi gata până în Ajunul Crăciunului

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 23:03
1626 citiri
A început construcția hotelului de gheață de la Bâlea Lac. Va fi gata până în Ajunul Crăciunului
Zona tutistică de la Bâlea Lac

Realizatorii Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac” au anunţat marţi, 29 noiembrie, că a început construcția celui de-al 16-lea hotel realizat integral din zăpadă şi gheaţă. La Bâlea Lac stratul de zăpadă este consistent, iar temperaturile sunt scăzute şi pe timpul zilei, aşa că în Ajunul Crăciunului ar trebui să fie finalizată construcţia.

”Pentru că la Bâlea Lac este iarnă adevărată, stratul de zăpadă e generos iar în ultimele nopţi temperaturile au coborât cu mult sub zero grade Celsius, responsabilii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au hotărât că e momentul potrivit pentru a da startul lucrărilor de edificare a celui de-a şaisprezecelea Hotel de Gheaţă. În noaptea de luni spre marţi (28 – 29 noiembrie), echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022 – 2023”, au transmis, marţi, realizatorii proiectului.

Potrivit acestora, activitatea continuă şi zilele următoare. Este pregătit terenul pentru

extragerea primelor ”cărămizi” de gheaţă din calota Lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare (decorul camerelor, „mobilier” specific, amplasarea instalaţiei electrice etc).

”Dacă nu vor apărea situaţii excepţionale, noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitatori şi va avea primii oaspeţi în Ajunul Crăciunului. Tema Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac” din acest an este ”Europa”, iar vizitatorii obiectivului vor putea admira camerele Londra, Berlin, Paris, Amsterdam etc, ce vor fi decorate cu diverse elemente de gheaţă, simboluri din fiecare capitală. Pe lângă camerele ce vor putea fi vizitate şi vor găzdui temerarii deschişi la experienţe inedite, Hotelul de Gheaţă va dispune de un restaurant şi un bar, unde produsele/preparatele vor fi servite în pahare sau pe platouri de gheaţă”, au mai transmis organizatorii.

Potrivit acestora, cei mai mulţi turişti care au anunţat deja că doresc să se cazeze sunt englezi.

Citește și:
Condiții perfecte de schi la Păltiniș. Zăpada depășește un metru la Bâlea Lac
Condiții perfecte de schi la Păltiniș. Zăpada depășește un metru la Bâlea Lac
Pasionaţii sporturilor de iarnă au parte de primul weekend din acest an cu zăpadă din belşug atât în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează un strat de 125 de centimetri, cât...
Strat de zăpadă de peste 1 metru la Bâlea Lac și Vârful Omu. În ce zone este risc crescut de avalanșe
Strat de zăpadă de peste 1 metru la Bâlea Lac și Vârful Omu. În ce zone este risc crescut de avalanșe
Meteorologii au anunțat miercuri, 25 ianuarie, că la staţia de la Vârful Omu se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri, iar la Bâlea Lac măsoară 119 centimetri....