Sinceritatea unui hotelier român rămas fără clienți: "Mă plictisesc îngrozitor. În ultimele 45 de zile am fost vizitat de două grupuri de turiști și o echipă de control. Atât"

Duminica, 14 Aprilie 2024, ora 22:27
77888 citiri
Sinceritatea unui hotelier român rămas fără clienți: "Mă plictisesc îngrozitor. În ultimele 45 de zile am fost vizitat de două grupuri de turiști și o echipă de control. Atât"
Restaurantul locației de la munte este gol FOTO Facebook/ Vacanțe la preturi reduse

Mulți români ocolesc destinațiile din România, descurajați de prețurile prea mari corelate cu serviciile de proastă calitate.

Unii dintre cei care dețin unități de cazare fac față cu greu lipsei clienților. Este cazul uni român care deține spații în cazare în Predeal și se plânge că este foarte plictisit, în absența turiștilor. Această promovează cu umor stațiunea și invită oamenii măcar la o cafea, gratis, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Fie munciți peste măsură, fie vă plictisiți ca și noi"

Bună seară dragi turiști și colegi de breaslă. Nu știu cum va simțiți voi dar eu mă plictisesc îngrozitor. În Predeal nu pare a fi niciun turist. Dacă totuși este, îl invit la o cafea împreună cu familia și/sau, animalul de companie. Gratuit evident.

Ca să mă conving că mai există oameni care au nevoie de serviciile noastre, ale celor din domeniu. În ultimele 45 de zile am fost vizitat de două grupuri de turiști și o echipa de control. Atât. Și de trei săptămâni, nu ne caută nimeni. Nici măcar vreunul din multele organe de control existente. Cred că și ei se plictisesc, ca și noi. Pentru că e complet aiurea să faci o acțiunea de control când nu există niciun turist în toată stațiunea.

E aiurea chiar și pentru ei. Și ca să nu devenim o țară de oameni plictisiți, ține doar de dorința dumneavoastră de a călători, dragi turiști. E clar că dacă nu o faceți, fie munciți peste măsură, fie vă plictisiți ca și noi. Prin urmare, vă invit la Predeal. Singuri, cu familia, cu sau fără animăluțele de companie, cum vă simțiți mai bine.

Sigur că mi-aș dori să vă cazați la noi, dar dacă preferați o altă unitate, tot e bine și așa. Îmi păstrez invitația la cafea. La noi e frumos, e intim, avem curte mare, pădurea peste drum, priveliște către Postăvarul, Piatra Mare și Bucegi."

"Pentru a va încuraja, m-am gândit să reduc prețurile"

Acesta e dispus să și reduceri, gândindu-se că la fel ca el, potențialii turiști trec printr-o perioadă dificilă.

"Putem face trasee montane, puteți sta în curte sau la foișor, puteți face un grătar în curte sau puteți vizita împrejurimile. Garantăm că nu vă veți plictisi și dimpotrivă, vă veți relaxa. Pentru a va încuraja, m-am gândit să reduc prețurile. Poate traversați o perioadă mai dificilă. E la modă acum, sunt în aceeași situație și nu consider asta o rușine. Dar chiar dacă e așa, e asta un motiv să luăm o pauză în a ne trăi viața? Nu trebuie să lăsăm să se întâmple asta.

Mă sunați și poate găsim o soluție să depășim împreună o astfel de problemă. Spuneți-mi ce aș putea face în sprijinul Dvs și porniți spre noi."

250 de lei pe noapte camera dublă

Acesta s-a referit și la prețuri.

"Închiriem toată unitatea cu 1500 lei/noapte sau camere individuale la 250 lei cele duble și la 300 o camera foarte mare cu pat dublu și o canapea extensibilă pentru două persoane, această fiind perfectă pentru o familie cu doi copilași măricei.

P.S. Animalele de companie sunt bine venite", a scris acesta pe grupul Vacanțe la prețuri reduse.

https://www.facebook.com/groups/călătorii/posts/8108002025895492/?locale=ro_RO

"Sunt foarte mari prețurile, de aceea poate nu aveți turiști"

Postarea a strâns sute de comentarii. Mulți cred că prețurile sunt prea mari.

“Eu am stat la Mestre anul trecut, lângă Veneția, la 10 min cu trenul, la banii ăștia și avea și mic dejun suedez. Încercați să fiți mai realiști cu tarifele și să nu-l mai votați pe același primar. Stațiunea e un dezastru total...de la străzi până la distracție. E o stațiune moartă, care își omoară afacerile.”

“Nu va supărați, sunt foarte mari prețurile, de aceea poate nu aveți turiști! La prețul de 250 -300 lei pe noapte, se găsesc cazări cu mic dejun inclus. Editat, DOAR ÎN ACEASTĂ PERIOADA, ca să înțeleagă toată lumea”

“Frumoasă stațiune de munte, numai că prețurile pe care le practicați, de ex. 60 euro/noapte /cameră, nu sunt accesibile pentru marea majoritate a românilor care din acest motiv preferă să meargă în străinătate!!”

"Primăvara? Predeal? Nimic de făcut"

Alții indică o problemă cu stațiunea și lipsa activităților.

“Primăvara? Predeal? Nimic de făcut în afară de a îți scoate limba de un cot mergând pe cărări. Liniște de-ți crapă urechile. Mă rog, liniștea mai e spartă câteodată de lătratul câinilor vagabonzi și șuierăturile trenurilor din gară... În rest... Nimic. Plictiseală”

“La așa preț o să va mai plictisiți în continuare, majoritatea avem salarii minime, 200 numai pe dormit nu e pentru oricine.”

“Dacă reușiți să închiriați cu cât v- ați propus mă bucur pentru dv. Noi în plin sezon în Eforie dacă dăm camera cu 300-350 lei pentru o familie cu doi copii, suntem mulțumiți. Suntem clasificați, oferim facturi, impozite și se tot plâng turiștii că e scump. Meniul zilei pe faleză este intre 20-30 lei, deci prețuri sunt pentru toată lumea.”

“Poate vin bugetarii, ei oricum vin gratis, nu, am greșit, vin pe banii noștri.”

"Problema este în România că îi mai scump că în Austria, Elveția"

Cineva se referă la prețurile pe care le plătește în străinătate.

“La vecinii sârbi găsești 500 lei 3 nopți apartament super utilat. Iar prețul asta de 250 lei. 300 îl dai la hotel la bulgari cu mic dejun inclus. Ați mărit prețurile pentru bugetari cu vouchere de vacanță, păi să vină ei la voi. De revelion sau Crăciun care este tariful 1000 de lei pe noapte? Stațiunea este moartă nu te atrage cu nimic, acum 3 ani am fost la Predeal. Nu aveai ce să faci prin împrejurimi.”

“Problema este în România că îi mai scump că în Austria, Elveția etc, să nu mai zic ce servicii sunt, aici în primul rând la personal, cazare etc”

“Ce poți face în Predeal, că să merite prețul cazării?”

Quarterly Report - Editia 4

Vacanță de coșmar. Turiști rătăciți în Munții Retezat. Intervenție de urgență a Salvamont după ce o femeie a căzut într-o râpă
Vacanță de coșmar. Turiști rătăciți în Munții Retezat. Intervenție de urgență a Salvamont după ce o femeie a căzut într-o râpă
Salvamontiştii din Hunedoara intervin, sâmbătă seară, 25 mai, pentru a recupera un grup de turişti din Târgu Jiu care s-au rătăcit în Munţii Retezat, într-o zonă sălbatică, după ce...
Inflația este ținută sub control, în Europa. Preşedinta BCE, Christine Lagarde, dă asigurări că nu va mai exista o explozie a prețurilor
Inflația este ținută sub control, în Europa. Preşedinta BCE, Christine Lagarde, dă asigurări că nu va mai exista o explozie a prețurilor
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a indicat că este probabilă o reducere a dobânzilor luna viitoare, creşterea rapidă a preţurilor fiind acum în mare parte ţinută...
#hotelier, #lipsa clienti, #turisti, #plictiseala, #control, #Predeal , #hoteluri