Codul bunelor maniere când stai într-o cameră de hotel. Orice ar fi, nu face patul. Ce apreciază cu adevărat menajerele

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 22:46
9770 citiri
Codul bunelor maniere când stai într-o cameră de hotel. Orice ar fi, nu face patul. Ce apreciază cu adevărat menajerele
Cameră de hotel în care s-a făcut curat FOTO Pixabay

O postare exasperată pe LinkedIn a managerului hotelului Dinesh Tewari, care prezenta o cameră murdară plină de gunoaie, sticle de plastic și chiștoace de țigări, a expus grozăviile cu care se confruntă menajerele și a deschis o întreagă discuție.

În comentarii, clienții obișnuiți ai hotelurilor au subliniat cu mândrie cum schimbă așternuturile, fac patul și șterg suprafețele la check-out.

Lizzie Post, strănepoata celei mai celebre experte în etichetă de începutul secolului al XX-lea, Emily Post, a sugerat că aceste ritualuri de curățenie la check-out, uneori exagerate, provin din dorința de a recunoaște și respecta eforturile personalului de întreținere a hotelului.

Peste ocean, expertul în protocol cu sediul la Londra și realizator de podcast William Hanson a oferit o perspectivă cu totul britanică - într-o țară obsedată de poziția socială, unii se tem că așteptarea ca menajera să facă curat după tine perpetuează diviziunea de clasă. "Nu vor să aibă o relație gen sus-jos sau cred că nu sunt cu adevărat genul de persoană care trebuie servită pe de-a întregul", a explicat el.

Deci, ce se așteaptă cu adevărat de la noi în timpul șederii noastre la hotel?

Orice ar fi, nu face patul

Poate face parte din rutina ta de dimineață acasă, dar a face patul într-o cameră de hotel nu economisește timpul cuiva. Primul lucru pe care menajera ta îl va face este să schimbe toate lenjeriile murdare și să le trimită direct la spălătorie.

Calvin Kanoho, un fost manager de camere pentru Ritz-Carlton din San Francisco, a vorbit despre protocoale stricte de curățare care acoperă totul, de la zgârieturi pe pereți până la orientarea scaunelor. Conform acestor reguli, dacă ești într-o cameră cu două paturi și nu ai folosit decât unul, lenjeria tot merge la spălat - iar în hotelurile de lux, același lucru se întâmplă și cu prosoapele neutilizate.

Lasă prosoapele în baie

Toți experții au fost de acord în privința unui lucru: Lăsarea prosoapelor folosite în baie este întotdeauna apreciată și reprezintă un indicator util pentru menajere pe durata șederii tale că vrei să le înlocuiască.

Curățarea gunoaielor face o mare diferență

Cercetările arată că strângerea gunoaielor este ceva ce chiar ajută menajerele. În 2021, academicienii de la Universitatea din Sevilla din Spania au cronometrat fiecare sarcină de curățare și au constatat că îndepărtarea articolelor utilizate și murdare durează puțin sub un minut. Acesta este aproximativ 5% din timpul mediu de curățare, ceea ce este aproape la fel de mult ca și îndepărtarea lenjeriilor.

Conform acelorași studii, a face patul este cea mai intensă activitate pentru menajere, durând de patru ori mai mult decât să scoți lenjeriile. Diferența este că strângerea gunoaielor este singurul lucru pe care îl poți face pentru a reduce timpul pentru echipa de curățenie, fără a crea involuntar muncă suplimentară, scrie washingtonpost.com.

Semnul "Nu deranjați" este complicat

Lăsarea mizeriei să se acumuleze timp de trei zile poate transforma o curățenie rapidă într-o sarcină dificilă. Pe durata șederilor mai lungi, este de dorit să chemi menajera de două ori pentru o curățenie rapidă.

Regulile Airbnb sunt diferite

Dacă te cazezi într-un Airbnb, regulile hotelului și eticheta nu se mai aplică. Dacă lași în urmă un dezastru, gazda are puterea de a lăsa o recenzie negativă a oaspeților, afectând șansele tale de a obține o cazare altundeva în viitor.

În ciuda taxelor de curățenie uneori exorbitante, se așteaptă ca oaspeții să depună un efort înainte de check-out.

Potrivit lui Post, cheia este să "acorzi cu adevărat atenție regulilor stabilite de gazdă," chiar dacă crezi că separarea gunoiului în trei saci separați și ștergerea oglinzilor până când sunt fără urme este excesivă.

Nu este necesar să faci patul (cu excepția cazului în care se cere), dar trebuie să cureți orice firimituri și să eviți să lași bălți de apă în baie. "Ar trebui să arate ca și cum ar avea nevoie doar de o aspirare și ștergere," a spus ea.

Indiferent cât de curat ești, nu uita să dai bacșiș

Făcutul patului nu economisește timp, iar folosirea semnului "Nu deranja" rămâne controversată. E încă necunoscută situația patului neutilizat. Dar într-o industrie cunoscută pentru salariile mici, există ceva ce menajerele apreciază în general: un bacșiș.

Conform Biroului de Statistică al Muncii din SUA în 2022, salariul mediu pentru curățătorii care lucrează în unitățile de cazare era doar de 14,94 dolari pe oră, așa că puțină numerar lăsat în urmă poate însemna mult.

Asociația Americană a Hotelurilor și Cazărilor sugerează între 1 și 5 dolari pe noapte, lăsați zilnic în numerar pentru a ține seama de schimbările de program ale echipei. Asigurați-vă doar că adresați bacșișul în mod clar personalului de întreținere, altfel acesta ar putea fi depozitat în seiful hotelului ca obiect pierdut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
De ce retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru Capitală nu este credibilă. „Pare o campanie fără cap și coadă. Foarte neprofesionist”
Deși a trecut mai puțin de o lună de la anunțarea candiaturii medicului Cătălin Cîrstoiu din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei, în presă și în spațiul public au apărut zvonuri...
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
#hoteluri, #camere, #curatenie, #menajere, #bacsis, #pat facut, #prosoape , #hoteluri