Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Poliția i-a prins pe hoții care au spart un magazin de telefoane în noaptea de Crăciun. Prejudiciul se ridică la 10.000 de euro VIDEO

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:10
2509 citiri
Poliția i-a prins pe hoții care au spart un magazin de telefoane în noaptea de Crăciun. Prejudiciul se ridică la 10.000 de euro VIDEO
Polițiștii au făcut percheziții FOTO: Arhivă Poliția Română

Trei suspecți într-un caz de furt de telefoane au fost prinși de polițiști marți, 11 ianuarie, în urma unor percheziții în Focșani.

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au efectuat 4 percheziții, la imobilele folosite de 3 persoane, într-un dosar de furturi de telefoane mobile, în valoare de aproximativ 10.000 de euro.

În această dimineață, polițiștii Biroului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, la adrese situate în localitățile Focșani, Călimănești, Pufești și Ciorani.

Activitățile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigații Criminale, ce vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, transmite Poliția

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 24 spre 25 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, cei trei ar fi pătruns, prin efracție, prin spargerea unui geam, într-un magazin din municipiul Focșani, de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile, de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro.

Cei trei hoți, prinși în gară

În urma activităților desfășurate, polițiștii i-au depistat, în Gara Focșani, pe cei trei, doi tineri, de 17 și 19 ani, respectiv un bărbat, de 32 de ani.

Ulterior, la imobilele folosite de aceștia, care locuiau, fără forme legale, în municipiul Focșani, polițiștii au descoperit 12 telefoane mobile, 3 tablete și înscrisuri (contracte de amanet), care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Activitatea infracțională a celor trei a fost documentată și de polițiștii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț, Brăila și Buzău.

Astfel, cei trei sunt bănuiți de fapte similare, pe care le-ar fi săvârșit la începutul acestei luni, în județele Neamț (32 de telefoane, 3 tablete) și Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploiești, prin intermediul unor case de amanet.

De asemenea, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie a.c., aceștia ar fi încercat, prin același mod de operare, să pătrundă într-un magazin din Buzău, cu intenția de a sustrage bunuri.

Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile și 3 tablete.

”În cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracţionale a celor în cauză, recuperării prejudiciului și tragerii la răspundere penală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Roman și Direcției Operațiuni Speciale”, mai transmite Poliția.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Meciul Dinamo - Poli Iași (1-0) din play-out-ul Superligii, a consemnat o accidentare gravă a lui Luca Mihai, tânărul jucător al oaspeților. În minutul 28, Josue Homawoo de la Dinamo a...
#hoti telefoane, #Focsani, #politie , #hoti