Cea mai mare banca din Europa da afara 25.000 de angajati

Marti, 09 Iunie 2015, ora 09:19
3994 citiri
Cea mai mare banca din Europa da afara 25.000 de angajati

Cea mai mare banca din Europa, HSBC Holdings, a anuntat marti un vast program de reducere a costurilor si o reorganizare a operatiunilor care prevede eliminarea unui numar de aproximativ 25.000 de locuri de munca din cele 257.000 existente la nivel global.

In plus, este vizata reducerea bazei de active cu 290 de miliarde de dolari, vanzarea diviziilor din Brazilia si Turcia, precum si diminuarea operatiunilor de investment banking, transmite Reuters.

Lovitura neasteptata pentru Guvernul de la Londra: Ar putea pierde cea mai mare banca

"HSBC vizeaza reduceri de costuri cuprinse intre 4,5 si 5 miliarde de dolari pe an pana in 2017 si sa ajunga la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10%", a informat banca britanica intr-un comunicat de presa publicat inainte ca directorul general, Stuart Gulliver, sa prezinte investitorilor si analistilor mai multe detalii cu privire la cel de al doilea sau plan strategic demarat de la preluarea functiei de CEO in 2011.

"HSBC intentioneaza sa-si vanda operatiunile din Turcia si Brazilia, dar are de gand sa mentina o prezenta in aceasta ultima tara pentru mari clienti corporate. In paralel, HSBC intentioneaza sa-si accelereze investitiile in Asia, cu un accent deosebit pe China si Asia de Sud-Est", se mai arata in comunicatul remis de banca britanica.

De asemenea, HSBC a confirmat ca analizeaza o eventuala mutare a sediului general in afara Marii Britanii, urmand sa ia o decizie la finele acestui an.

In luna februarie a acestui an, directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat ca subsidiarele cu probleme ale bancii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia si SUA, au la dispozitie maxim doi ani pentru a-si imbunatati rezultatele in caz contrar urmand sa fie vandute.

HSBC, dubla lovitura: Profit in picaj, scandalul de evaziune continua

La finele lunii trecute, Reuters citand surse din apropierea discutiilor a informat ca grupurile bancare ING Group NV, Qatar National Bank si Arab Banking Corporation se numara printre posibilii ofertanti la preluarea operatiunilor din Turcia ale grupului bancar britanic HSBC.

Divizia bancii din Turcia a inregistrat anul trecut pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autoritatile de reglementare la dobanzile pentru cardurile de credite si overdrafturi. HSBC are cea de a 13-a retea bancara din Turcia, cu mult in urma liderilor Isbank si Garanti Bank.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....