Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 19:25
7908 citiri
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
FOTO: GSMArena

Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China.

Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai rezervate, dat fiind că utilizatorii din aceste regiuni sunt adesea mai exigenți în ceea ce privește specificațiile tehnice.

Noul chipset Kirin 9010, deși este prezentat ca o îmbunătățire a modelului Kirin 9000 utilizat anterior, se bazează pe tehnologii de fabricație care au fost utilizate de producătorii occidentali de semiconductoare cu cel puțin șase ani în urmă. În comparație cu Snapdragon 870, un cip de la Qualcomm care datează de trei ani, Kirin 9010 atinge performanțe comparabile.

Totuși, principalul dezavantaj al lui Kirin 9010 este consumul său de energie, care este cu 50% mai mare decât cel al SD 870 pentru a oferi un nivel similar de performanță, scrie Phone Arena.

Huawei Pura 70 este cu 30% mai lent și generează mai multă căldură

Când este pus în contextul utilizării intensive, Huawei Pura 70 este cu 30% mai lent și generează mai multă căldură comparativ cu dispozitivele care utilizează chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1. Aceste aspecte ar putea limita atractivitatea seriei Huawei Pura 70 pe piețele vestice, unde accesul la tehnologiile avansate de fabricație a chipset-urilor și la serviciile Google este crucial pentru succesul comercial.

Deși designul atrăgător, calitatea construcției, performanțele foto și interfața HarmonyOS sunt puncte forte ale noii serii Huawei Pura 70, lipsa serviciilor Google și problemele legate de consumul de energie ar putea constitui obstacole semnificative în atragerea consumatorilor din Occident.

În plus, menținerea conectivității 5G pe modelele destinate piețelor globale ar putea aduce riscul de a cădea sub incidența restricțiilor comerciale impuse de SUA, complicând și mai mult situația pentru Huawei în contextul internațional.

Quarterly Report - Editia 4

Realme extinde gama smartphone-uri în România cu Realme 12 și Realme 12+
Realme extinde gama smartphone-uri în România cu Realme 12 și Realme 12+
După lansarea cu succes a modelului Realme 12 Pro Plus 5G în România, Realme își extinde gama de produse pe piața locală prin introducerea modelelor Realme 12 și Realme 12+. Realme 12+...
Sony pregătește lansarea noului model Xperia Pro C. Cu ce specificații poate veni
Sony pregătește lansarea noului model Xperia Pro C. Cu ce specificații poate veni
Sony pare să pregătească lansarea unui nou model din seria Xperia Pro, posibil numit Xperia Pro C, conform informațiilor apărute pe contul de X al INSIDER SONY. Acesta va fi succesorul...
#Huawei, #Android, #Huawei 5G , #huawei