Frunda: Hugo Chavez, un haiduc national

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 11:53
2171 citiri
Frunda: Hugo Chavez, un haiduc national

Politica lui Hugo Chavez va fi dusa mai departe, cel putin cativa ani, spune Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta. Frunda crede insa ca Venezuela are probleme cu statul de drept si functionarea institutiilor. Presedintele Venezuelei a murit de cancer marti seara.

"Chavez era foarte popular in tara lui, era prezentat ca haiducul national, care lupta impotriva railor imperialisti, a Statelor Unite, in primul rand, a creat o psihoza si o gandire colectiva, care cred ca va fi continuata cel putin cativa ani de acum incolo", sustine fostul senator UDMR, la RFI Romania.

Hugo Chavez a murit

Consilierul onorific al premierului spune ca "din punct de vedere social, (venezuelenii - n. red.) traiesc mult mai bine ca acum zece ani, sunt mult mai putini oameni saraci, sursa din care traiesc e bogatia naturala".

Gyorgy Frunda afirma ca "probabil ca in Venezuela, institutiile statului de drept trebuie construite".

"Nu uitati, Chavez era omul care, ca intr-o opereta, schimba ministri, directori, la televizor, avea un dialog cu natiunea saptamanal, care placea populatiei, acest eliberator de imperialism strain, dar cred ca au probleme institutionale, au probleme de stat de drept, nu putem vorbi de asa ceva acolo. Toate acestea trebuie construite, pentru a reveni investitiile straine si a asigura bunastarea si nivelul care s-a construit in aceasta ultima perioada", a mai spus fostul senator UDMR.

Citeste mai multe despre Frunda: Hugo Chavez, un haiduc national. Linia sa va fi continuata, dar Venezuela are probleme cu statul de drept, pe RFI Romania.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...