Moartea lui Hugo Chavez, regretata de prietenii sai de la Hollywood

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 12:38
2307 citiri
Moartea lui Hugo Chavez, regretata de prietenii sai de la Hollywood

Prin personalitatea sa, Hugo Chavez si-a atras aprecieri si la Hollywood. La anuntul oficial al mortii sale si-au exprimat imediat regretul regizorul Oliver Stone si actorul Sean Penn.

"Plang moartea unui mare erou pentru majoritatea conationalilor sai si pentru toti cei din intreaga lume care lupta pentru a-si gasi un loc", a declarat intr-un comunicat Oliver Stone , adaugand ca "Hugo Chavez va ramane pentru totdeauna in istorie", aflam din 7sur7.be.

Cunoscutul regizor american a fost un sustinator declarat al liderului din Venezuela dupa ce l-a intervievat pentru un documentar aparut in 2009 si intitulat "La sud de frontiera", in care a pus in evidenta rolul lui Hugo Chavez in schimbarile intervenite in America de Sud.

"Prietenul meu, odihneste-te in pace, o pace binemeritata" - aceste cuvinte ale lui Oliver Stone reflecta emotia puternica pe care a resimtit-o la aflarea vestii ca Hugo Chavez a decedat la varsta de 58 de ani.

Actorul Sean Penn , un alt apropiat al liderului politic, i-a adus un omagiu lui Hugo Chavez, spunand ca "oamenii saraci ai planetei au pierdut un campion", iar America "un prieten pe care l-a ignorat intotdeauna".

"Venezuela si Revolutia sa vor continua sub conducerea vicepresedintelui Maduro", a mai adaugat Sean Penn, care a stabilit o relatie de prietenie cu Hugo Chavez de-a lungul mai multor vizite efectuate in Venezuela. Hugo Chavez insusi l-a numit pe Sean Penn un "prieten al cauzelor drepte".

Hugo Chavez a decedat marti la Caracas in urma unui cancer diagnosticat in iunie 2011, punand capat unei perioade de 14 de ani de conducere a Venezuelei si deschizand calea pentru alegeri anticipate.

Liderul politic disparut este o figura controversata in SUA, tara pe care a atacat-o deseori in discursurile sale cu mare priza la public, fara a opri insa livrarea de petrol care americani.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...