Cum arata Venezuela fara Hugo Chavez

Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 23:32
6662 citiri
Cum arata Venezuela fara Hugo Chavez

Anul 2013 a fost unul dificil pentru Venezuela, care s-a confruntat cu moartea presedintelui Hugo Chavez, alegeri noi, contestarea rezultatului acestora si o criza economica.

Presedintele ales Nicolas Maduro s-a luptat sa castige alegerile, ca succesor al lui Hugo Chavez, in timp ce venezuelenii au stat la cozi pentru lapte si hartie igienica, tara confruntandu-se cu una dintre cele mai mari rate ale inflatiei, anunta BBC.

Opozitia a incercat sa demonstreze ca Nicolas Maduro este un presedinte nelegitim.

Pe data de 8 decembrie, au fost organizate alegeri municipale, 54% dintre voturi revenind coalitiei de guvernare, in timp ce opozitia a obtinut 44% dintre voturile alegatorilor. A fost un rezultat surprinzator pentru guvernul de coalitie, comparativ cu victoria la limita a lui Maduro in urma cu opt luni, cand acesta avea un avantaj de numai 1,5%.

Analistii spun ca "chavismul", un brand distinctiv al socialismului promovat de Chavez, a castigat teren important in Venezuela. In acelasi timp, si opozitia a castigat niste orase importante, precum Caracas, Maracaibo, Merida, Valencia sau Barquisimeto.

Insa a fost o pierdere importanta pentru opozitie, condusa de Henrique Capriles. In Venezuela nu se vor mai organiza alegeri pana in 2015, cand vor fi alesi membrii Adunarii Nationale.

Inflatia anuala din Venezuela a crescut la 54,3% in ultimele luni ale acestui an, devenind una dintre cele mai mari din lume. Aprovizionarea cu mancare, lipsa utilitatilor si inflorirea pietei la negri sunt stari de fapt in Venezuela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e bărbatul acuzat că ar fi încercat să-l omoare pe președintele Venezuelei Nicolas Maduro FOTO
Cine e bărbatul acuzat că ar fi încercat să-l omoare pe președintele Venezuelei Nicolas Maduro FOTO
Parchetul venezuelean anunță pe X că activistul Carlos Julio Rojas a fost arestat, fiind acuzat de faptul că este un „instigator” şi un „operator logistic” al unei presupuse tentative...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#presedinte Venezuela, #Venezuela probleme economice, #economie Venezuela, #Venezuela 2013 , #presedinte Venezuela