Cele mai vandute audiobook-uri: Plesu citind din Topirceanu si istoria lui Djuvara

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 13:09
3014 citiri
Cele mai vandute audiobook-uri: Plesu citind din Topirceanu si istoria lui Djuvara

"El major si ea minora", poezii de George Topirceanu recitate de Andrei Plesu, "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri" a lui Neagu Djuvara, sunt cartile audio ale Editurii Humanitas care s-au vandut cel mai mai bine in 2008.

Pe locul trei la vanzarile pe 2008 s-a situat ghidul practic "Time management".

CD-ul cu poezii de Topirceanu in lectura lui Andrei Plesu este nu doar cel mai bine vandut audiobook Humanitas de anul trecut, ci si titlul care s-a epuizat cel mai repede in istoria editurii, respectiv la numai o luna si jumatate de la aparitie. Din acest motiv, luna aceasta a fost lansata o noua editie.

Poeziile lui George Topirceanu, traditionalist popular mai degraba printre cei mici si adus acum in atentia publicului larg prin lectura lui Plesu, au fost bine primite de public.

Unul dintre motivele popularitatii acestui volum ar putea fi curiozitatea de a-l asculta pe Plesu recitand versuri ludice, date fiind "eticheta" si background-ul celui cunoscut pentru contributia sa ca eseist, profesor de filosofia religiilor, membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si fost ministru.

Putini stiu insa ca, inainte de toate astea, Plesu a fost student la Actorie, astfel ca aplecarea lui spre lectura publica nu este, astfel, doar o intamplare fericita.

Motivul pe care Plesu il invoca pentru participarea sa la acest proiect este nostalgia pentru umorul tipic al scriitorului.

In topul celor mai bune vanzari Humanitas Multimedia din 2008, se numara mai multe volume in lectura lui Plesu, respectiv cel cu pasaje din cartea sa "Despre ingeri", "Craii de Curtea-Veche" de Mateiu Caragiale si "Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici si Andrei Plesu".

Pe locul doi in vanzari si aflat, din ianuarie, la a doua editie, volumul lui Djuvara cuprinde in mod sintetic si original momentele cheie ale istoriei romanilor. Tot foarte cautata de public a fost si prima carte audio de business, citita de directorul TMI Romania, Octavian Pantis.

Alte carti cu vanzari mari au fost "Vorbe memorabile" de Petre Tutea, in lectura lui Valentin Uritescu, "Moartea lui Ivan Ilici" de Lev Tolstoi, fragmente citite de Victor Rebengiuc si interpretarea lui Mircea Diaconu la "Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar" de C.S. Lewis.

Audiobook-urile sunt lectura neregizata a unei carti si ofera o alternativa mai comoda la cititul clasic. Piata cartilor audio are, in Romania doar cativa ani, dar evoueaza rapid.

Cei care au anticipat, din nevoie, aceasta tendinta culturala, au fost nevazatorii. Pentru ei a fost inregistrata, in 1967, prima carte audio. In Biblioteca Asociatiei Nevazatorilor din Romania sunt 3.000 de carti pe banda de magnetofon, peste 500 pe casete audio si 350 in format mp3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#audiobook Humanitas, #Plesu citind Toparceanu, #istorie Djuvara , #audiobook