Antonio Lobo Antunes vine in Romania

Vineri, 01 Mai 2009, ora 12:09
1090 citiri
Antonio Lobo Antunes vine in Romania

Marele scriitor portughez Antonio Lobo Antunes va veni in Romania, dupa Mario Vargas Llosa si Orhan Pamuk, cu ocazia lansarii traducerii romanului sau "Ordinea naturala a lucrurilor", aparut in colectia "Raftul Denisei", anunta reprezentantii Humanitas Fiction.

Vizita va dura patru zile, iar programul va include lansarea cartii sale, care va avea loc pe 5 mai, de la ora 16.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania.

Cu aceeasi ocazie va fi lansata si editia romaneasca, adusa la zi, a "Cartii nelinistirii", de Fernando Pessoa, unul dintre cele mai importante jurnale ale secolului XX si primul volum din seria de autor pe care Editura Humanitas Fiction i-o dedica lui Pessoa.

Pe 6 mai, de la ora 17,00, va fi organizata o intalnire a lui Antunes cu publicul romanesc, in cadrul unei sesiuni de autografe, la Libraria Carturesti.

Pe 8 mai, Universitatea Ovidius din Constanta ii va decerna scriitorului portughez titlul de Doctor Honoris Causa.

"Antonio Lobo Antunes este unul dintre cei mai importanti scriitori ai lumii si faptul ca editurile romanesti il publica, arata ca am intrat intr-un circuit european si mondial. Am inceput sa ne obisnuim cu asemenea prezente onorante.

La festivalul international << Zile si nopti de literatura >> de la Neptun, au participat scriitori exceptionali, ca Vargas Llosa si Orhan Pamuk. Cel din urma a venit in Romania la un an dupa decernarea premiului Nobel pentru literatura, primind premiul Uniunii Scriitorilor din Romania.

In ceea ce priveste reactia lor la primirea distinctiilor romanesti - e vorba de titlul de Doctor Honoris Causa si de premiile Uniunii Scriitorilor - mi s-au parut rezonabili, modesti, nu a parut ca aceste premii li se cuvin.

E important si ca au acceptat sa vina in Romania. Pamuk a venit in tara intr-un moment delicat, din punct de vedere politic, a trebuit sa ii asiguram paza. Llosa e un om trecut de 70 de ani, a fost plimbat prin Dobrogea, venit din Portugalia, s-a bucurat de acest lucru, marturisind ca vrea sa puna mana pe zidul care desparte Europa de Asia...

Asadar, putem spune ca am intrat in randul lumii", a comentat Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania.

Autor a peste 20 de romane, Antonio Lobo Antunes a fost recompensat cu numeroase premii si distinctii literare internationale, printre care marele Premiu Ovidius (Neptun 2003), acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania.

Volumul "Ordinea naturala a lucrurilor" a fost tradus pana in prezent in 12 tari, fiind considerat unul dintre cele mai bune romane portugheze contemporane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Antonio Lobo Antunes, #Mario Vargas Llosa , #stiri Humanitas