Greva de la Hyundai a adus pierderi de peste 130 milioane de dolari

Sambata, 24 August 2013, ora 19:15
1730 citiri
Greva de la Hyundai a adus pierderi de peste 130 milioane de dolari
Foto: AFP

Gigantul sud-coreean Hyundai Motor, a anuntat ca in urma unei greve desfasurate in mai multe zile ale acestei saptamani, inregistreaza pierderi de 130,3 milioane de dolari.

In acest sens, compania a produs cu 7.104 masini mai putin decat grila propusa, dupa ce 46.000 de muncitori au organizat greve partiale in zilele de marti, miercuri si vineri, pentru ca mai apoi acestia sa nu se prezinte la lucru in ziua de sambata.

"Suntem constienti de pagubele financiare provocate, insa nu ne vom opri pana cand cererile noastre nu vor fi respectate", a declarat unul dintre liderii sindicali sub protectia anonimatului, informeaza KoreaHerald.

Angajatii cer conducerii un bonus de performanta egal cu 30% din profitul de 9 miliarde de dolari, inregistrat anul trecut, cresterea salariului de baza, reducerea orelor lucrate in weekend, precum si stimularea financiara pentru copiii angajatilor care aleg sa lucreze pentru companie imediat dupa terminarea liceului.

Desi pare greu de crezut, evenimentele de acest gen sunt o normalitate pentru cei de la Hyundai, care se confrunta cu greve generale inca din 1986, in timp ce doar anii 1994, 2009 si 2010 nu au fost marcati de greve ale angajatilor. Numai in anul 2012, in ciuda profitului imens, compania a declarat ca a pierdut aproximativ 1,7 miliarde de dolari ca urmare a grevelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#hyundai greva, #pierderi Hyundai, #economie Coreea Sud , #stiri Hyundai