Hyundai va dona, in 2011, zece clinici mobile pentru ajutorarea unor tari din Africa

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 21:19
741 citiri
Hyundai va dona, in 2011, zece clinici mobile pentru ajutorarea unor tari din Africa
Foto: Arhiva

Hyundai Motor Company a anuntat, miercuri, ca va dona in 2011 zece clinici mobile catre cinci state africane, in cadrul campaniei de Responsabilitate Sociala Corporatista, "Moving the World Together".

Clinicile mobile, dotate cu aparatura pentru medicina interna si raze-X, au fost special transformate pentru a face fata drumurilor si conditiilor dificile din tarile vizate. In acest sens, clinicile mobile au fost dezvoltate pe vehicule Hyundai cu tractiune 4x4 (HD120, sasiu GVW 12,520kg) si detin suspensii cu perna de aer pentru a proteja echipamentul medical fragil, ce este operat exclusiv prin propria energie furnizata.

Incepand cu Etiopia, un total de 10 clinici mobile vor fi donate in acest an catre Republica Democrata Congo, Nigeria, Ghana si Rwanda). Fiecare stat va primi cate doua clinici mobile, dintre care una dotata pentru medicina interna si o alta pentru investigatii cu aparate digitale cu raze X.

Clinicile vor fi operate in parteneriat cu Korea Foundation for International Healthcare, guvernele locale, clinici locale si ONG-uri.

Pe langa donatia vehiculelor, 60 de studenti universitari din programul "Happy Move Global Youth Volunteers" vor depune munca voluntara la Addis Ababa, in Etiopia, in perioada 5-16 iulie, perioada in care vor oferi consultatii si ingrijire medicala gratuita, in colaborare cu Open Doctors Society of Korea, si vor ajuta la instalarea toaletelor publice pentru un mediu mai igienic, in parteneriat cu Habitat for Humanity International.

De la infiintarea sa in iulie 2008, "Happy Move Global Youth Volunteers" a selectat 500 de studenti universitari voluntari in fiecare vara si iarna, ce au derulat programe in diferite tari, precum: India, Brazilia, China, Slovacia, Turcia, Egipt si Filipine.

Pe lista proiectelor din 2011 derulate de catre voluntarii selectati se mai afla construirea unor biblioteci pentru copii si renovarea unor gradinite in Thailanda, dar si prevenirea desertificarii in Mongolia, in cadrul proiectului Hyundai Green Zone, constructia de case si oferirea de servicii medicale gratuite in India, dar si participarea la schimburi culturale in Brazilia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Hyundai donatie clinici mobile, #clinici mobile tari africane , #stiri Hyundai