Cât te costă o vacanță în Mykonos, insula bogaților. O cameră cu un pat și fără vedere sare de 200 de euro pe noapte

Joi, 28 Iulie 2022, ora 04:00
7650 citiri
Cât te costă o vacanță în Mykonos, insula bogaților. O cameră cu un pat și fără vedere sare de 200 de euro pe noapte
Costul unui iaht de șase persoane, în Mykonos, sare de 20.000 de lei pe noapte FOTO Pixabay

Stațiunea grecească Mykonos, aflată în arhipelagul insulelor Ciclade, la marea Egee, este recunoscută la nivel internațional drept destinația de vacanță a miliardarilor lumii, prețurile pentru o noapte de cazare fiind pe măsura renumelui.

Dacă vrei să-ți faci vacanța în același loc cu Leo DiCaprio, Ariana Grande, Usain Bolt sau cu CEO-ului Tesla și SpaceX, Elon Musk sau de vedetele autohtone este cazul să te aștepți la prețuri care pornesc de la 1500 de lei pe noapte doar cazarea, pentru o cameră, în plin sezon estival. Pentru pretențioșii care își permit extravaganțe, există varianta iahturilor care se pot închiria cu 20.000 de lei pe noapte.

Într-o simulare făcută pe booking de reporterii ziare.com, o vacanță de o săptămână în Mykonos, pentru două persoane, într-o vilă de patru stele, doar cu mic dejun inclus, prețul depășește lejer 5000 de euro.

Specifice acestei insule sunt celebrele vile văruite în alb, care au vedere spectaculoasă către mare, cu piscină infinity și nu hotelurile cât un mall, caracteristice stațiunilor turcești, de exemplu. Conceptul de cazare este cu totul altul, aici venind în special turiștii care au nevoie în primul rând de intimitate și de confort mult peste ceea ce poate oferi o cameră banală de hotel.

Astfel, pentru o suită de lux, care oferă servicii de patru stele, cu două camere, fiecare prevăzută cu pat matrimonial, cu vedere la mare, se vinde pentru o noapte în perioada 1-2 august, cu 4555 lei, în condiții de reducere de preț. Anterior căutării noastre, aceeași suită se vindea, în aceeași perioadă, cu 4872 de lei pe noapte. Această vilă este deschisă din anul 2011 și se află la 550 de metri de plaja Ftelia. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită, conform informațiilor existente pe site, dar și de piscină și terasă.

O cameră într-un hotel boutique, aflat tot în apropiere de plaja Ftelia (la 6 minute de mers pe jos), se vinde cu 1762 de lei pe noapte în perioada 1-2 august 2022. Este o cameră pentru două persoane cu vedere la mare. Pentru un pat în plus în cameră, prețul sare de 2100 de lei pe noapte.

O altă vilă care oferă servicii de cinci stele, inclusiv meniu vegan, vinde o cameră pentru trei persoane cu 3255 de lei pe noapte, iar pentru o suită matrimonială, prețul crește la 3500 de lei pe noapte. Această unitate de cazare este dotată cu piscină și centru spa, în plus oferă gratuit transferul de la aeroport la vilă.

O suită cu piscină privată într-o vilă de cinci stele, amplasată la 350 de metri de plaja Kalo Livadi, cu vedere la grădină, cu patio, unde se pot caza trei persoane se vinde cu 3792 de lei, redus de la 4056 de lei, pentru o noapte în perioada 1-2 august. În aceeași vilă, un apartament cu două dormitoare și un living, unde se pot caza patru persoane se închiriază cu 9001 lei pe noapte, iar o cameră de două persoane cu piscină la comun se vinde cu 2774 de lei pe noapte. În preț este inclus doar micul dejun de tip bufet.

Acestea sunt doar câteva exemple de prețuri minime în condiții de servicii de patru sau cinci stele. În Mykonos, chiar și într-un hotel de o stea, situat la 2 kilometri de plajele Paraga și Paradis, o cameră pentru două persoane se închiriază la început de august cu 1087 lei, iar o cameră pentru o persoană costă 865 de lei, cu vedere la curtea interioară.

Cât costă să închiriezi un iaht în Mykonos

Pentru vacanțe exclusiviste, în vile închiriate cu totul, prețurile sar cu mult de o mie de euro pe noapte.

O vilă de cinci stele lângă Megali Ammos Beach se închiriază cu 7980 de lei pe noapte, redusă de la 9965 lei, în perioada 1-2 august și oferă cazare în două suite de lux, una cu vedere la mare, iar cea de-a doua cu vedere la piscina privată.

O altă casă de vacanță de patru stele, situată lângă Elia Beach și la 400 de metri de Elia Nudist Beach se închiriază cu totul cu 10.799 de lei pe noapte, oferind cazare pentru patru persoane în două dormitoare. Vila este dotată cu piscină privată, terasă, în preț fiind inclus și micul dejun.

O altă proprietate, aflată la 650 de metri de plaja de plaja Agios Ioannis închiriază suite cu piscină privată cu 17.111 lei pe noapte, la început de august.

Pentru o vacanță demnă de vedetele de la Hollywood există varianta închirierii unui iaht de lux în Mykonos. ”Casa mobilă” plutește în apropiere de Little Venice și 3.4 km de Muzeul de Arheologie. Se închiriază cu 24.162 lei pe noapte și poate găzdui șase persoane, fiind prevăzută cu trei dormitoare.

Această insulă grecească este și favorita vedetelor din România, pe lista celor care și-au petrecut vacanțele aici fiind Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea, Elena Băsescu, Loredana, Delia etc.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost patron al clubului de fotbal Dinamo, condamnat în dosarul ”Retrocedărilor de pe litoral”, a fost arestat în vara anului trecut chiar de la o terasă din Mykonos, după ce iubita lui a postat pe Instagram imagini din Grecia.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#iaht lux, #mykonos, #insula Grecia, #vacanta, #vacanta grecia, #cazare , #Grecia
Comentarii