Scoțienii au ajuns la capătul răbdării cu Ianis Hagi: “E o durere de cap pentru antrenor!”

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 12:47
17765 citiri
Scoțienii au ajuns la capătul răbdării cu Ianis Hagi: “E o durere de cap pentru antrenor!”
Ianis Hagi FOTO twitter

Ianis Hagi nu mai are mult credit la Glasgow Rangers, după prestațiile modeste din acest sezon, iar presa din Scoția îi dedică două materiale deloc măgulitoare.

Dacă presa din România, îl “transferă” zilnic pe Ianis Hagi la Galatasaray, Roma, Borussia Dortmund sau Aston Villa, adevărul e că prestațiile lui Ianis din Scoția din acest an au fost extrem de slabe.

Cu un singur gol marcat și o singură pasă de gol în peste 1.000 de minute jucate în campionat, creditul lui Ianis la Glasgow Rangers se apropie de sfârșit. Ultima ispravă a lui Ianis a fost o rabona eșuată în meciul cu Dundee United. La puțin timp, oaspeții au avut o bară și puteau egala, ceea ce l-a determinat pe Hagi să le ceară scuze fanilor.

Ianis e protagonistul a două materiale de presă. Primul articol se întreabă care e de fapt locul lui Hagi în teren? Mutat din extremă în centru, Ianis are dificultăți în a-și găsi poziția ideeală, ceea ce a fost cam tot timpul problema lui, aceea că nu are un post bine definit.

Rangers Review a analizat tot ce a jucat Ianis în ultimele meciuri.

“Tânărul de 23 de ani este mai potrivit pentru rolul de număr 10 decât ca un fals lateral. Dar în mod realist, Aribo este în acest moment un jucător mai bun. Întrebarea este: pot amândoi să joace în mod constant? Cel mai probabil răspunsul este nu. Dacă Hagi vrea să devină un jucător cheie în viitor, trebuie să se adapteze la structura din jurul lui. El se vede un creator, dar momentan poate fi doar o piesă din puzzle”

Glasgow Times scrie că au fost chicoteli în tribune când Ianis Hagi a fost desemnat Omul meciului după partida cu Dundee Untied.

“O astfel de reacție a fost nedreaptă pentru el personal, dar a evidențiat cât de ineficient a fost după ce a început pe flancul drept și a trecut într-o zonă mai centrală după pauză.

Ianis e o durere de cap pentru Van Bronckhorst. Hagi este la fel de abil din punct de vedere tehnic ca Ryan Kent de pe cealaltă aripă, dar lipsa lui de viteză înseamnă că Rangers poate fi deseori dezechilibrată în atac și Ianis nu e la fel de periculos.

Este genul de talent pe care Van Bronckhorst și l-ar dori în echipa sa, dar așezarea lui în teren ar putea fi din ce în ce mai dificilă, iar Hagi este fără gol sau pasă de gol în cele șapte meciuri pe care le-a jucat de la începutul unei noi ere pe Ibrox (n.r. – cu schimbarea antrenorului).

Hagi este un jucător de momente. Capabil de execuții individuale strălucite, dar cu perioade lungi de joc în care nu se vede.

Nu este că nu încearcă, dar jucătorul trebuie să găsească modalități de a influența mai multe jocuri mai des dacă dorește să devină cu adevărat un pilon al echipei.

Trucurile nu ar trebui descurajate. Totuși, totul este despre sincronizare, iar Hagi trebuie să demonstreze că își poate duce jocul la următorul nivel la Ibrox”.

23 de partide a jucat Ianis pentru Glashow în acest sezon în campionat, Cupă și cupele europene. A reușit trei goluri și două pase de gol. În campionat n-a mai marcat din prima etapă (31 iulie)

Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi, tot mai aproape de noua echipă. Este unul din granzii Turciei
Ianis Hagi nu a reușit să se adapteze la echipele din Vestul Europei, Glasgow Rangers sau Alaves, astfel că este foarte aproape de un transfer la o nouă echipă. Mijlocașul român a evoluat...
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Echipa spaniolă Alaves a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 2-0, gruparea Atletico Madrid, în etapa a 32-a din La Liga. Istoria partidei de pe Mendizorroza s-a scris în minutul...
#Ianis Hagi, #glasgo rangers, #glasgow times , #stiri fotbal