Prezența lui Ianis Hagi la Euro 2024 e în pericol. Decizia UEFA care l-ar putea salva

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 17:36
9501 citiri
Prezența lui Ianis Hagi la Euro 2024 e în pericol. Decizia UEFA care l-ar putea salva
Ianis Hagi FOTO X

În perioada 8-9 aprilie, la Düsseldorf, a avut loc Workshop-ul UEFA pentru echipele calificate la turneul final EURO 2024, anunţă frf.ro.

UEFA a organizat în aceste zile sesiuni de lucru cu reprezentanţii echipelor calificate la EURO 2024.

Antrenorii şi oamenii din staff de la toate cele 24 de selecţionate calificate au participat la evenimentul UEFA de la Düsseldorf. S-a discutat despre arbitraj, obligaţii media, marketing, dopaj, integritatea jocului, securitate, sustenabilitate, transport şi organizare.

Delegaţia României a fost formată din:

Edward Iordănescu – Selecţioner

Cătălin Gheorghiu – Team manager

Michele Ianucci – Analist video

Paul Zaharia – Transport manager

Alexandru Nicilă – Ofiţer de securitate

Cătălin Popescu – Ofiţer de presă

Iulia Cuciurean – Manager marketing FRF

Claudiu Stamatescu – Medic

Roberto Rosetti, directorul general al arbitrajului UEFA, a prezentat câteva dintre directivele şi liniile care vor fi trasate arbitrilor la competiţia din această vară, punându-se un accent clar pe respectarea oficialilor de meci.

“Avem exact aceeaşi slujbă ca şi dumneavoastră când ne pregătim să ne alegem echipa”, le-a spus Rosetti antrenorilor, care a continuat: “Suntem în proces de selectare a arbitrilor, iar cei mai buni arbitri vor fi selectaţi, fără altă condiţie”.

“Comportamentul inacceptabil al jucătorilor este o problemă pentru arbitrii. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Jucătorii vă urmăresc şi, dacă voi sunteţi calmi, la fel vor fi şi ei”, a explicat Rosetti. “Haideţi să evităm cartonaşele inutile şi să protejăm imaginea jocului”.

Arbitri la UEFA EURO 2024

Între 18 şi 20 de arbitri şi colegii lor asistenţi vor fi selectaţi pentru EURO 2024, aceştia urmând să fie confirmaţi la sfârşitul lunii aprilie. Arbitrii îşi vor avea baza în timpul turneului la Frankfurt, iar oficialii VAR vor avea sediul la Leipzig. În perioada 13-16 mai va avea loc un atelier de lucru cu arbitri selectaţi pentru a fi prezenţi la EURO 2024.

Tehnologie şi arbitraj la EURO 2024

EURO 2024 va fi cel mai avansat EURO din punct de vedere tehnic până acum, cu tehnologie de minge conectată la sistemul VAR, ofsaid semi-automat şi tehnologie pentru linia de poartă pentru prima dată.

Mingea oficială conţine senzori de mişcare care trimit date precise în timp real, ajutând oficialii UEFA de meci şi VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în rezolvarea incidentelor de ofsaid, henţ şi penalty. Datele vor fi, de asemenea, folosite pentru a crea grafice şi vizualizări TV, asigurând beneficii fanilor de acasă, precum şi jucătorilor de pe teren.

Rosetti a explicat abordarea VAR cu sintagma “Interferenţă minimă pentru beneficii maxime”. Cu alte cuvinte, VAR va interveni doar atunci când există dovezi ale unei greşeli clare şi evidente. “Vrem ca arbitrii să ia decizii pe teren. Ne dorim să folosim VAR numai atunci când există dovezi clare ale unei greşeli”, a spus Rosetti..

“În cazul unor faze de ofsaid la limită, le cerem arbitrilor asistenţi să ţină steagul jos. Să îl ridice doar dacă sunt siguri. Dacă nu sunt 100% siguri, trebuie să ţină steagul jos. Avem tehnologia avansată care poate interveni în cazul unor erori”, a explicat Rosetti.

Discuţie despre mărirea numărului de jucători la EURO 2024

În timpul evenimentului, UEFA a profitat de ocazie pentru a discuta cu antrenorii adunaţi despre mărimea echipelor pentru viitorul turneu. Echipele EURO 2024 sunt în prezent limitate la 23 de jucători, o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când a fost permisă o creştere la 26 din cauza pandemiei de COVID-19.

Discuţiile pozitive au evidenţiat puncte de vedere diferite în rândul antrenorilor, majoritatea exprimându-şi dorinţa de a creşte numărul de jucători, cu mai multe opţiuni disponibile pentru a face faţă ameninţării accidentărilor şi solicitărilor fizice intense impuse jucătorilor. Unii şi-au declarat preferinţa de a limita numărul echipei la 23, subliniind dificultatea de a antrena şi de a gestiona grupul cu jucători suplimentari.

UEFA a luat act de punctele de vedere împărtăşite, urmând a lua o decizie finală în săptămânile următoare.

În ceea ce privește naționala României, principala consecință a creșterii numărului de jucători de la 23 la 26 ar fi sporirea șanselor lui Ianis Hagi de a prinde un loc în lotul tricolorilor.

Fără meciuri în picioare la Alaves, unde e rezervă, Ianis e unul dintre jucătorii amenințați de selecționerul Edi Iordănescu cu excluderea.

Quarterly Report - Editia 4

Victorie impresionantă pentru naționala României, care se apropie de calificare
Victorie impresionantă pentru naționala României, care se apropie de calificare
Naţionala de volei feminin a României a învins duminică, la Blaj, reprezentativa Suediei, scor 3-0, în a patra partidă din Golden League, al doilea turneu din competiţie. Scorul pe seturi...
Germania finanțează soluții românești pentru crize globale
Germania finanțează soluții românești pentru crize globale
Ministerul de Externe de la Berlin susține un amplu proiect de infrastructură digitală pentru asistența umanitară conceput de Code for Romania și care oferă răspunsuri pentru crize de pe...
#Ianis Hagi, #EURO 2024, #nationala, #Romania , #stiri fotbal