China da o lovitura SUA: Gigantul american IBM, afectat de mutarea Beijngului

Luni, 02 Iunie 2014, ora 08:28
3978 citiri
China da o lovitura SUA: Gigantul american IBM, afectat de mutarea Beijngului
Foto: IB Times

In urma ultimului scandal de spionaj cibernetic dintre China si Statele Unite, guvernul de la Beijing da o lovitura puternica gigantului american International Business Machines Corp, cu sediul la New York. Astfel, toate bancile din China isi vor inlocui computerele high-end IBM cu unele din productia interna.

Banca Populara a Chinei si ministerul de Finante examineaza daca bancile comerciale din tara sunt prea dependente de IBM, potrivit IB Times.

Miscarea Chinei urmareste indeaproape schimburile de acuzatii, cu Statele Unite, de spionaj a retelelor guvernamentale, de la inceputul acestei luni.

Guvernul chinez a ordonat, de asemenea, companiilor de stat sa rupa legaturile cu firmele de consultanta americane, conform Bloomberg, care citeaza Financial Times.

Luna trecuta, guvernul Chinei a exclus cumpararea sistemelor de operare Windows 8, din motive de securitate.

"China nu are nevoie de companiile americane, in modul in care a facut-o in ultimele decenii", a declarat Duncan Clark, presedinte al BDA China Ltd.

Potrivit unui studiu realizat de catre Forrester Research Inc., China va cumpara cu 11% mai multe produse legate de informatica si tehnologie in anul 2014, cu o valoare totala de 125 de miliarde de dolari, creand riscuri pentru alte companii cu sediul in SUA, precum Microsoft.

Quarterly Report - Editia 4

Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Motivul pentru care utilizatorii returnează noul Apple Vision Pro
Tot mai mulți utilizatori ai headset-ului Apple Vision Pro au început să returneze dispozitivele, invocând dureri de cap și disconfort ocular. Lansat recent, dispozitivul de realitate...
Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special
Lenovo a prezentat un laptop revoluționar. Ce știe să facă și de ce este atât de special
În cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, Lenovo a captivat atenția publicului cu prezentarea unui concept de laptop inovator: ThinkBook Transparent Display Laptop. Acest...
#scandal cibernetic SUA China, #China renunta calculatoare IBM, #lovitura IBM China, #China rupe legaturile firme SUA , #stiri IBM
Comentarii