IBM concediaza mii de oameni

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 21:36
5573 citiri
IBM concediaza mii de oameni
Foto: Forbes

Compania International Business Machines Corp. neaga rapoartele potrivit carora s-ar pregati sa concedieze un sfert din forta de munca, insa admite ca va lasa fara joburi cateva mii de oameni.

Un raport publicat saptamana trecuta de Forbes sustinea ca IBM se pregateste sa isi reduca numarul angajatilor cu 26%. Ar insemna cea mai mare reducere de personal din istoria companiei, adica peste 100.000 de concedieri, scrie The Wall Street Journal.

Intr-un raspuns pe e-mail, un purtator de cuvant al IBM a negat amplitudinea concedierilor. Acesta a precizat ca un numar mult mai mic decat cel raportat va parasi compania, in cadrul actiunii de "reechilibrare", menita sa elibereze pozitii pentru angajarea unor persoane cu capacitati noi.

"IBM nu comenteaza zvonuri, fie ele ridicole sau fara baza (...) este vorba despre cateva mii de persoane, o mica parte din ceea ce s-a raportat", a spus acesta, adaugand ca IBM a scos la concurs mai multe posturi.

"Anul trecut, IBM a angajat 45.000 de persoane si compania are in prezent 15.000 de slujbe libere in intreaga lume, pentru angajarea oamenilor cu capacitati noi, in domenii precum cloud, analytics, securitate si tehnologii sociale si mobile. Aceasta este dovada ca IBM continua sa-si remixeze capacitatile pentru a se potrivi cu oportunitatile cele mai bune pe piata fortei de munca", a mai spus acesta.

A.I.

#IBM concedieri, #IBM angajari , #stiri IBM
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Că doar n-a pierdut contractele cu armata...
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Este efectul delocalizarii in Asia si a transferului de tehnologie.