Ziare.com

IBM creeaza computerul cu creier de pisica

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 09:33

   

IBM creeaza computerul cu creier de pisica
Compania IBM vrea sa creeze un "computer cognitiv" astfel incat circuitele electronice care incearca sa imite legaturile neuronale din creier, sa aiba complexitatea unui creier de pisica.

Guvernul american a acordat 4,9 milioane de dolari gigantului IBM pentru realizarea unui "computer cognitiv", informeaza BBC.

Cercetarile au strans laolalta neurobiologi, psihologi si specialisti in informatica de la cinci universitati americane.

Deocamdata, reconstituirea sinapselor din creierul uman pare un tel mult prea indepartat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Insa cercetatorii cred ca pot realiza, in viitorul apropiat, macar un computer cu nivelul de complexitate al unui creier de pisica. Daca acest computer va fi realizat, el va putea sa faca analize la scara larga, va lua decizii si chiar va putea sa recunoasca imagini.

"Mintea are o abilitate extraordinara sa integreze informatii ambigue care par sa nu aiba sens si creeaza categorii de timp, spatiu, obiect si interelationeaza cu datele senzoriale", a declarat Dharmendra Modha, cercetator la IBM.

Citeste mai multe despre Computer creier pisica ibm cognitiv
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oare era o minciuna

anuntarea vinzarii IBM sau a unei parti- chinezilor?
Pt. ca acestia sunt mari amatori de pisici( LA GRATAR).
Multi vor avea un Laptop in stomac! Care sa si miaune!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor