Ziare.com

Stocarea unui bit de informatie in 12 atomi (Video)

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 13:27

   

Stocarea unui bit de informatie in 12 atomi (Video)
Cercetatorii de la IBM au reusit stocarea de date miniaturala la nivelul scarii atomice in cazul materialelor antiferomagnetice.

Noile cercetari ale specialistilor de la IBM permit stocarea unui bit de informatie in 12 atomi, fapt care va conduce la realizarea unei noi clase de nanomateriale pentru o generatie noua de cipuri de memorie si unitati de disc, deschizand si mai mult era calculatoarelor cuantice, scrie The New York Times.Stocarea datelor la nivel microscopic va revolutiona comunicarea si stocarea informatiilor in viitor, este concluzia studiului publicat in New Scientist.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!La ora actuala un computer obisnuit stocheaza un bit de informatie in aproximativ un million de atomi. Cercetarile specialistilor de la Centrul de Nanotehnologie Magnetica din cadrul Universitatii Stanford, bazandu-se pe un studiu realizat de Institutul de Fizica Aplicata de la Universitatea Hamburg, Germania, au reusit superminiaturizarea stocarii informatiei, la scara atomica.

Revolutia PC-ului a implinit 30 de ani (Video)

Astfel se deschide noua era a informaticii si structurarii computerelor la nivel atomic, cuantic. "Materialele magnetice sunt extrem de folositoare, fiind de o importanta strategica pentru multe ramuri ale economiei, dar in prezent nu sunt folosite la intreaga lor capacitate", a declarat Shan X. Wang, directorul Centrului pentru Nanotehnologie Magnetica din cadrul Universitatii Stanford.

Verificarea aranjarii atomilor s-a realizat la temperaturi aproape de zero grade Kelvin cu ajutorul microscopiei electronice. Conform opiniei specialistilor de la IBM s-ar putea realiza stocarea unui bit de informatie si la temperatura camerei, dar pe un numar mai mare de atomi, minim 150.

Istoria computerului, din 1939 pana in zilele noastre

Era informaticii cuantice este deschisa, iar competitia va fi acerba intre laboratoarele de elita din domeniul fizicii, care sunt antrenate in cercetari in domeniul nanomaterialelor magnetice la scara atomica.

Totusi, super-miniaturizarea la nivel microscopic a ajuns aproape de limita, nanoelectronica nu va putea depasi barierele impuse de un atom.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"nanoelectronica nu va putea depasi barierele impuse de un atom"

Aceasta afirmatie va fi valabila pana ce va fi demonstrat contrariul.
Avansul tehnologic a contrazis de nenumarate ori concluziile anterioare date de oamenii de stiinta.
La sfarsitul sec. 19 oamenii de stiinta erau convinsi ca un obiect mai greu decat aerul nu poate zbura ...

 

Stiinta sec XIX

"La sfarsitul sec. 19 oamenii de stiinta erau convinsi ca un obiect mai greu decat aerul nu poate zbura ..."

Este cunoscut acest concept dar ma mir ca a putut fi enuntat vreodata si inca de oameni de stiita. Dovada clara ca nu era adevarat sta insasi in existenta a multiplelor specii de vietuitoare care pot zbura si absolut toate sint mai grele decit aerul! Insecte, Pasari, lilieci, veverite, etc, pot zbura sau plana fara a fi mai usoare decit aerul!

A fost evident o limita indusa de esecurile de pina atunci si mai ales de faptul ca zborul uman a putut fi infaptuit doar cu ajutorul baloanelor fie cu aer cald fie cu heliu sau hidrogen care erau mai usoare decit aerul. A fi mai usor ca aerul se refera la volumul de aer dislocuit de corpul obiectului/animalului in discutie, prin urmare e vorba de densitate dar orice zburatoare are desitatea mai mare ca aerul ne-existind nici una cu o densitate mai mica pt a putea pluti pe aer.

Asta nu inseamna ca nu sint si limite, sint dar nu trebuie renuntat cind sint atinse.

Desteapta-te lume!

inca un exemplu clar de furt amerloc de tehnologie Germana!

tocmai s-a trecut la demonstratia particulelor subatomice... la Synchro-Cyclotron de "sub" Geneva... asa ca se va putea si mai si...

probabil ca in 25 de ani... calculatorul "ganditor" va fi implantat prin... spray... o singura data la nastere... "continutul" fiind reactualizat in mod continuu cu o frecventa de microsecunda!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor