Ziare.com

Un cip care poate gandi asemenea creierului uman (Video)

Joi, 08 August 2013, ora 21:20

   

Un cip care poate gandi asemenea creierului uman (Video)
Cei de la IBM au dezvaluit cipul care gandeste asemenea creierului uman. Proiectul a inceput in 2011 si este inca in perioada de lucru, insa performantele lui sunt cu adevarat uimitoare.

Cercetatorii au reusit sa simuleze anul trecut 530 de miliarde de neuroni, folosind cel mai rapid calculator din lume, scrie Engadget.

Proiectul IBM este facut in colaborare cu o agentie americana in domeniu, DARPA. Acum, IBM a anuntat ca a dezvoltat si un program special care sa puna in functiune aceasta inventie. El foloseste aceleasi principii ale legaturilor neurosinaptice care au loc in creier.

In acest videoclip, cei de la IBM explica ce aplicatii sunt posibile cu ajutorul inventiei lor. Printre avantajele sale se numara dimensiunea mica si consumul scazut de energie.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta nu e stire!!!

Autorul putea foarte bine sa plaseze link-ul de la vidoeclip. Cantitatea de informatie trimisa catre cititor ar fi fost aceeasi!
Inseamna ca pentru autorul "articolului" e foooaarte dificila (sau imposibila) sarcina de a traduce un material audiovizual. Scuze, asta nu e ziaristica!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor