Ziare.com

Lucian Pintilie face apel la rezistenta colectiva in cazul ICR: Izgoniti politicul!

de Camelia Badea
Luni, 18 Iunie 2012, ora 14:37

   

Lucian Pintilie face apel la rezistenta colectiva in cazul ICR: Izgoniti politicul!
Regizorul Lucian Pintilie se alatura protestului public declansat in ultimele zile de hotararea guvernului Ponta de a subordona Institutul Cultural Roman autoritatii Senatului, facand apel la "rezistenta colectiva".

Intr-una din rarele sale interventii publice, autorul Reconstituirii spune ca politicul trebuie izgonit din vietile si creatiile romanesti si ca aceasta coalizare in sprijinul ICR poate deveni "un moment de luciditate colectiva".

"Cred ca pentru nimic in lume nu trebuie scapat acum, pe loc, in aceasta clipa, prilejul de a interzice politicului de a ne patrona viata si creatia noastra. Politicienii, profesionistii politicii, au facut o gafa enorma. Politicul se insinueaza si apoi poseda. Trebuie izgonit. Acest moment poate deveni unul de luciditate colectiva si de rezistenta colectiva, daca cumva va fi nevoie. Dar poate nu va fi nevoie", a declarat Lucian Pintilie pentru Filmreporter.ro

Avertismentul celebrului regizor, care are experienta creatiei in comunism si a cenzurii, se alatura celorlalte semnale de alarma trase in ultimele zile de alte nume mari ale culturii romane si de reprezentantii societatii civile.

Regizorii ataca dur guvernul Ponta, pe tema ICR: Ne aflam in plina mineriada!

Cristi Puiu si Norman Manea iau apararea ICR: Gratie lui, Romania nu mai e doar Ceausescu!

Protest al societatii civile fata de Guvernul Ponta: Care e urgenta la ICR?

Miscarea Papioanelor - protest de strada, luni seara, pentru sustinerea ICR

Luni seara, de la ora 19.00, in fata sediului ICR din Bucuresti, va avea loc un protest de strada intitulat "Miscarea Papioanelor", care isi propune sa convinga guvernul Ponta sa renunte la decizia luata si sa lase ICR in formula actuala.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza protestele pentru sustinerea ICR, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a dat, luni, un raspuns terifiant, fara sa precizeze in care dintre urmatoarele categorii il incadreaza si pe Lucian Pintilie.

"Trebuie sa luam o lista comparativa si sunt convins ca aproape toti cei trei care fac acest protest ii veti regasi, de exemplu, in avionul de la Neptun al domnului Basescu, printre colaboratorii platiti cu sute milioane de lei ca sa dea cu periuta pe la diverse televiziuni sau prin diverse gazete de perete ale Palatului Cotroceni.

Mie mi se pare ca aceasta institutie este una care pana acum a fost o institutie de
propaganda personala, nici macar politica, ci personala si daca vrem intr-adevar ca aceasta institutie sa functioneze, ea trebuie pusa intr-un cadru institutional corect."
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4160 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da , dar politicul nu se lasa izgonit !

cel mai cinstit guvern are grija de voi ! fiti tari ! urmeaza o noua "ietapa" intr-un stil original !

 

 

Deja Ponta,asemenea lui Ilici cel Rosu,face apel la noii mineri...

..scmd-ul lui Dogaru care,pentru cateva"reparatii materiale",e-n stare sa sparga testa de intelectual!
Mama lor de intelectuali care nu inteleg ca de-acum inainte cultura se face numai cu aprobare!

 

 

Iliescu spera sa se predea in scolii - munca de partid -

clasele I - IV , "Lenin si poporul rus"
casele V - VIII , "Democratia originala eliberatoare"
cei care fac mai mult de VIII clase sunt considerati dusmanii clasei muncitoare , iar marea opera Capra cu Trei iezi , o sa fie scoasa in afara legii din motive de "securitate" !
+ promovarea imdeiata a lui Vanghelie in functia de academician-doctor-inginer !

 

 

cu Iliescu , sa convietuiesti tu !

eu nu convietuiesc cu Iliescu !
Iliescu si cel mai cinstit guvern , nu poate candida la Paris ! e ocupat !
oricum , tu esti obisnuit sa convietuiesti cu cancerul comunist ! eu am alergie !
mai bine imi trag un glont in cap , decat sa ma las chinuit de comunisti !

 

 

.

Avem nevoe de parerea marelui carturar Crin Antonescu !

 

 

Cred ca Ilici fierbe cand il vede pe Tonta..

..atat de finut!
Ce e aia doar sa-l dea afara?Sa puna batuta pe ei (pe intelectuali) ca sa inteleaga ca de-acuma singura cultura pe care o vor mai produce va fi cea obtinuta din recoltarea stufului in Delta!

 

 

Patapiveceul face ka..ka pe poporul roman!!!!

ISTORIA ROMÂNILOR:

“In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lăsat romanii pe daci in forma hibridă strămosească, ne-au luat in urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne inecăm, asa temeinic au făcut-o.
Demnitatea noastră consta in a ridica mereu gura zvintată iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, si asa mai departe, la nesfirsit.
Apoi ne-au luat la urină rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urmă, avind o băsică a udului mai mare (de, betiile…) i-au dovedit." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

 

 

Patapiveceul ureste cultura romana din familie!!

“ADEVĂRUL":
"Subsemnatul Patapievici Dionis, salariat la Banca de Stat, Directia Operatiuni Bănesti, domiciliat in Bucuresti, raionul Tudor Vladimirescu, str. Caimatei 14, arăt următoarele:
1.(...) Urmare schimbărilor teritoriale ce au avut loc in această perioadă (22 iunie 1940) am avut posibilitatea să mă inscriu la Universitatea de Stat din Cernăuti (URSS) la Facultatea de Fizică si Matematici. Pentru rezultatele bune obtinute la invătătură si pe tăramul activitătii obstesti, am obtinut bursa de merit. După absolvirea primului an de facultate, războiul si ocupatia hitleristă-antonesciană au intrerupt mersul normal al vietii. Suspectat si persecutat de organele statului fascist pentru comportarea avută sub regimul sovietic, lipsit de vreo perspectivă si amenintat cu mobilizarea si trimiterea pe frontul antisovietic, in toamna anului 1941 am părăsit regiunile natale pentru a mă refugia in Polonia. (...)
Din aprilie 1945 am putut din nou să trăiesc in conditii umane. La Viena am activat ca translator pe langă Comandamentul militar sovietic, apoi pe langă Politia Zonei Sovietice, in arondismentul I. (...) Imediat dupa eliberarea Vienei de Armata Rosie m-am inscris la Academia Superioară de Comert Mondial. In timpul sederii mele la Viena am activat in randul Partidului Comunist Austriac. In anul 1946 am fost primit ca membru in Partidul Comunist (carnet nr. 201729 din 2 oct. 1946). (...)

2. Ca dovezi pentru cele arătate in autobiografie voi mentiona unele documente existente asupra mea si persoane. (...) Pentru perioada 1940/1941 cand am studiat in URSS: carnet de student. (...) In ceea ce priveste activitatea democratică posed legitimatia de membru in Partidul Comunist Austriac nr. 201729/1946 (predat la CC al PMR) si carnet de membru in K.d.G.H. - Comitetul studentilor oprimati de nazism (nr. A 2056); in Asociatia de strangerea legăturilor de prietenie cu URSS (nr. 62508), etc. (...)

TRĂIASCĂ LUPTA PENTRU PACE!

Bucuresti, 16 oct. 1960"

COMPLETĂRI:

"In legătură cu comportarea mea din perioada 1936-1940 si conceptiilor pe care le aveam atunci arăt că in clasa a VI-a de liceu (1937/1938) am avut discutii in contradictoriu cu profesorul meu de limba germană, Popescu, discutii care s-au terminat cu aprecierea dansului că «am conceptii bolsevice» si că locul meu ar fi «dincolo de Nistru»."

"Plecarea din tară a fost determinată de atmosfera de teroare dezlăntuită de autoritătile de ocupatie din Bucovina de Nord, impotriva tuturor acelora care au colaborat cu regimul sovietic si de atitudine negativă fată de războiul antisovietic la care nu vroiam să mă las mobilizat. De aceia am plecat din Cernăuti inapoi la Stănceni, iar de aici la Horodenca, o localitate apropiată de Stănceni, pe teritoriul URSS (fosta Galitie Poloneză, intrată in componenta Statului Sovietic incă in anul 1939)."

 

 

Izgoniti politicul!

Pai mai politic decit a fost si este poate fi? Este cunoscut ca ICR este condus de oameni ai presedintelui. El nu este politic? Acuminteleg ca a trecut la senat....senatul reprezinta toate partidele deci parca e mai putin politic. Mi se pare o batalie pe bani publici!

 

 

Patapiveceul face pi..pi pe cultura romana!!!

CULTURA ROMÂNILOR:
“Puturosenia abisală a stătutului suflet romanesc… spirocheta romanească isi urmează cursul pină la eruptia tertiară, subreptice, tropăind vesel intr-un trup inconsient, pină ce mintea va fi in sfirsit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag49)
“Cu o educatie pur romanească nu poti face NIMIC." (Din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.56)

“Romania are o cultură de tip second hand", spunea Patapievici intr-o emisiune la TVR Cultural in data de 27.02.2007

 

 

Mare...

...adevar graiti! Exact asat este situatia!

 

 

Patapiveceul face si ca..ca si pi..pi pe Romania!!

GEOGRAFIA ROMÂNIEI: “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un ***, fără sira spinării." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:

- “23 de milioane de omuleti patibulari." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53)
- “Un popor cu substantă tarată. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.34)
- “Romanii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cat o turmă: după grămadă, la semnul fierului rosu." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)

 

 

Deci

Domnul patapievici et co, atunci cand era in subordinea lui Basescu, nu era subordonat politic. In subordinea Senatului care teoretic este polipolitic, se transforma brusc in subordonat politic. De fapt iar sta treaba in bani. Pe vremea subordonarii fata de presedintie, exista o miscare de bani consistenta spre toti membrii ICR si gasca lor personala, care traiau mai mult pe la evenimente la New York si Paris, decat acasa, si singurul lucru pe care trebuiau sa-l faca era sa-l sustina neconditionat pe Basescu. Acum in subordonarea Parlamentului trebuie sa dea socoteala de banii cheltuiti. Nasol, nu-i asa ? Prin urmare hai sa tipam ca noi suntem societatea civila si vrem inapoi in subordinea palatului. Gretos

 

 

Intelectualul roman a fost intotdeauna o mare nenorocire pt

poporu' roman: unde a gasit un blid, acolo s-a propashit.
C-a fost de la Ceaushescu, de la Iliescu, de la Basescu,
si, in viitor, de la Oprescu (sau, mai putzin probabil - Antonescu), corvetta intelectuala romana s-a vandut cum a putut mai bine. In dauna poporului. Caci "patronii" au profitat si si-au legitimat nimicul.
ICR'ul e pe bani publici ? Pai cred ca acei bani ar fi mai bine cheltuitzi daca s-ar traduce din limbi straine cartzi pt popor si abia apoi, peste inca vreo suta de ani, dupa ce am invatzat carte, sa scoatem si noi capul in lume. Pana atunci, lumea e si asa plina de sule roz si drogatzi cu creierii mu**. Sa pui poporu' sa plateasca traducerea in engleza a nimicului contemporan romanesc e o mare prostie.

 

 

Din pacate ,

Si-i valabil peste tot in zilele noastre , cine da banii , ala si dicteaza ! Ca se pricepe sau nu , asta nu mai conteaza pt ei ( vezi "Steaua " cu beeecali ) ...
Deci, dragi artisti : vreti ceva ce stiti sa faceti ? Puneti banul jos, organizati-va , aduceti sponsori, etc, etc ...
Ce faceti voi acum, e "briza marii "...
Indiferent de culoarea politica , va fi aceeasi poveste !
Da' tare as vrea sa mai vad un cal cu *** in vant , pe bani publici !!!!

 

 

Prima   1   2   3   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor