Hasotti: Patapievici crede ca sunt la dispozitia sa? L-am chemat, nu a vrut sa vina, la revedere!

Luni, 18 Iunie 2012, ora 22:04
4239 citiri
Hasotti: Patapievici crede ca sunt la dispozitia sa? L-am chemat, nu a vrut sa vina, la revedere!

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, i-a transmis, luni, presedintelui ICR, Horia Roman Patapievici, ca Senatul nu se afla la dispozitia acestuia si i-a recomandat sa fie mai reticent in atitudine, mai ales ca nu a fost inlocuit din functie, desi raportul Curtii de Conturi arata grave lacune.

"Cred ca domnul Patapievici nu intelege in acest fel democratia si Parlamentul. Discutiile care au loc si care trebuiau sa aiba loc erau niste discutii informale, am convenit si era absolut firesc ca dupa aceea sa fie declaratii de presa, din partea inclusiv a domnului Patapievici", a declarat Hasotti, raspunzand, astfel, la acuzatiile de lipsa de transparenta din partea reprezentantilor ICR.

Puiu Hasotti i-a transmit lui Horia Roman Patapievici ca "in niciun caz Parlamentul nu se afla in subordinea Institutului Cultural Roman".

"In niciun caz Parlamentul nu trebuie sa se subordonee ICR, in niciun caz un senator nu se afla la dispozitia domnului Patapievici. Transparenta Parlamentului este una totala, discutiile informale inseamna insa cu totul altceva. Vreau sa ii transmit (lui Horia Roman Patapievici, n.r.) ca domnia sa nu a fost inlocuit de la ICR. Nu inteleg de ce face atata caz, cu atat mai mult cu cat raportul Curtii de Conturi este unul care arata grave lacune in cheltuirea banului public", a mai aratat liderul senatorilor PNL.

Puiu Hasotti a dorit sa dea si un exemplu, precizand ca Institutul Cultural Roman are 149 de angajati, iar Senatul are 800 de angajati si este o institutie infinit mai importanta, iar bugetul Senatului este dublu fata de cel al ICR.

"Ar fi bine sa fie mai reticent in anumite atitudini. Scrisoarea pe care ne-a trimis-o este ireverentioasa, ca sa nu spun nepoliticoasa", a adaugart senatorul PNL.

Intrebat daca Parlamentul va reinnoi invitatia pentru reprezentantii ICR, Hasotti a raspuns: "Dar ce, domnul Patapievici isi imagineaza ca eu sunt la dispozitia domniei sale? Nu. L-am chemat, nu a vrut sa vina, la revedere".

El a mai adaugat ca Ordonanta care prevede trecerea ICR in subordinea Senatului "pune in regula Institutul, pentru ca, potrivit art. 117 al Constitutiei, pana acum, Institutul Cultural Roman nu a functionat chiar in parametri constitutionali".

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), a fost invitat de liderii Grupurilor Parlamentare PSD si PNL, Ilie Sarbu si Puiu Hasotti, luni, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, pentru un dialog pe tema Ordonantei prin care institutul trece in autoritatea Senatului.

Intalnirea liderilor de grup ai PSD si PNL din Senat cu reprezentantii ICR s-a anulat dupa ce acestia nu au ajuns la un acord comun cu privire la participarea presei la sedinta si a numarului de invitati.

"Patapievici vroia sa vina cu 20 si ceva de persoane si sa fie presa in sala pe timpul sedintei. Noi i-am zis sa vorbim pe chestiunile tehnice legate de activitatea ICR si ulterior fiecare dintre noi sa faca declaratii la finalul sedintei. El vroia sa fie toata presa in sala, nu puteam sa facem balci aici", a explicat unul dintre senatorii social-democrati.

De asemenea, liderii celor doua grupuri parlamentare i-ar fi transmis lui Patapievici ca accepta ca acesta sa vina insotit doar de doua-trei persoane din partea ICR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Puiu Hasotti PNL, #Horia Roman Patapievici, #ICR Senat , #Horia Roman Patapievici
Comentarii
C
Cronos
rank 3
FELICITARI d-lui Patapievici!!
Poza barabula
barabula
rank 5
tu il poti chema pe becali