Voinescu, despre scandalul ICR: USL nu face decat sa irite institutia prezidentiala

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 16:00
2497 citiri
Voinescu, despre scandalul ICR: USL nu face decat sa irite institutia prezidentiala
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala cauta cu orice pret sa-l enerveze pe presedintele Traian Basescu, comenteaza deputatul PDL Sever Voinescu transferarea Institutului Cultural Roman (ICR) de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului.

"Haideti sa nu fim ipocriti! De cand a preluat guvernarea USL-ul, pare ca unul din punctele lor importante de pe agenda este acela de a-l provoca, de a incerca o iritare a institutiei prezidentiale, de a irita institutia prezidentiala. Ei vor sa faca asta cu orice pret", a declarat Sever Voinescu, la RFI Romania.

Deputatul PDL apreciaza ca "presedintele are totusi suficienta experienta politica sa stie cum sa gestioneze situatia asta, dar e totusi trist ca Guvernul in loc sa se preocupe sa-si indeplineasca promisiunile, sa se preocupe sa reintregeasca salariile, sa se preocupe sa reduca TVA la alimente, asa cum a promis, sa se preocupe sa scada taxele pe munca, asa cum a promis, ei se ocupa sa-l enerveze pe Traian Basescu. Pai, asta iertati-ma, e ceva mic si dovedeste pana la urma dimensiunea reala a politicii Guvernului Ponta!".

Seful ICR, Horia-Roman Patapievici, a declarat joi ca el crede ca soarta acestei institutii este pecetluita odata cu trecerea ei sub autoritatea parlamentara si alegerea conducerii ei dupa un algoritm politic, dand ca exemplu functionarea CNSAS si CNA.

In opinia lui Patapievici, faptul ca premierul Victor Ponta a calificat ICR drept o institutie politizata si lipsita de transparenta reprezinta doua "minciuni calificate".

Presedintele Traian Basescu a declarat ca este mandru de activitatea ICR de cand este el sef al statului, iar Horia Roman Patapievici este director, acuzand Guvernul si PSD ca nu au avut decenta sa il anunte despre mutarea Institutului de la Presedintie la Senat.

Citeste mai multe despre Voinescu, despre scandalul ICR: USL nu face decat sa irite institutia prezidentiala pe site-ul RFI.

#Sever Voinescu ICR, #Sever demisie conducere ICR, #Sever Voinescu Ponta Basescu , #Horia Roman Patapievici
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Pe Cotoiescu nu-l baga nimeni in seama!
Poza elena7777777
elena7777777
rank 5