Noaptea Institutelor Culturale va avea loc pe 22 iunie

Marti, 19 Iunie 2012, ora 20:54
1347 citiri
Noaptea Institutelor Culturale va avea loc pe 22 iunie
Foto: comunicat

Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucurestene, ajunge pe 22 iunie la cea de-a sasea editie.

"Din 2007 sarbatorim, la sfarsitul lunii iunie, institutele culturale de la Bucuresti, care isi deschid portile si mai larg decat o fac de obicei, indemnand publicul iubitor de cultura la o noapte alba, plina de evenimente atent ticluite si surprize. Incepand din 2009, Noaptea Institutelor Culturale se deruleaza sub egida EUNIC", informeaza Institutul Cultural Roman (ICR).

Reprezentantii "Miscarii Papioanelor" au protestat in fata ICR

Anul acesta, Noaptea Institutelor Culturale este organizata de 14 centre si institute culturale membre EUNIC: British Council, Centrul Ceh, Institutul Balassi - Centrul Cultural al Ungariei, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Camoes/Ambasada Portugaliei, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Institutul Polonez, Centrul Cultural si de Informare al Ucrainei si Centrul Cultural Turc "Yunus Emre" - Programul complet

Asadar, ICR din Bucuresti va sarbatori impreuna cu Wallonie-Bruxelles, programul institutiei incluzand jazz, dans, poezie, fotografie, film, bere Grolsch, cafea "Gheorghe Florescu" si clatite "Yvelline", multa buna dispozitie si veselie.

In Sala Mare a ICR, intre orele 17.00-18.30 si 20.00-21.30, vizitatorii vor putea sa ia parte la cursuri de dans "Romana", iar maesta Nermina Damian va face si o demonstratie.

Vizitatorii ICR vor putea sa ia parte, incepand cu ora 19.00, la vernisajul expozitiei "Danube, a flowline" a fotografului ceh Pavel Hroch.

De asemenea, pe tot parcursul noptii, la ICR vor avea loc proiectii ale unor scurtmetraje, printre care o selectie Wallonie-Bruxelles, care cuprinde cateva dintre cele mai recente si apreciate scurtmetraje belgiene francofone, dar si scurtmetraje ale unor bursieri ICR. La acestea se vor adauga proiectii ale unor filme de la atelierul Aristoteles 2011.

Scandalul ICR continua: Deputatii au desfiintat posturile de vicepresedinte

In Gradina ICR, intre orele 18.30-20.00, se va desfasura programul "Poezia de azi isi intalneste traducatorii", in care autori si bursierii-traducatori vor lectura in romana, germana, italiana, rusa, sarba, spaniola, ucraineana, turca. De asemenea, poeta croata Bozica Jelusic va citi in limba materna, urmand o lectura in romana.

Tot la ICR vizitatorii vor putea sa asculte un concert de chitara si contrabas Quentin Dujardin - Boris Schmidt, dar si un recital sustinut de grupul vocal Jazzapella.

Pentru deplasarea intre centrele in care au loc evenimente, pasionatii de cultura vor avea la dispozitie o cursa speciala RATB.

Noaptea Institutelor Culturale a crescut cu fiecare an atat ca numar de organizatori, ca numar de evenimente, cat si ca numar de participanti, fiind unul din cele mai vizibile si apreciate evenimente din Bucuresti.

A.T.

Citește și:
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
#Noaptea Institutelor Culturale 22 iunie, #Institutul Cultural Roman, #scandal ICR, #Victor Ponta Horia Roman Patapievici , #Bucuresti