Ziare.com

Zoe Petre, propusa in conducerea ICR

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 16:09

   

Zoe Petre, propusa in conducerea ICR
Grupurile parlamentare din Senat au inaintat Biroului Permanent propunerile pentru functiile de membri in conducerea ICR, partidele din USL avand nominalizari separate, printre care fostul consilier prezidential Zoe Petre.

Zoe Petre a fost consilier prezidential pentru politica interna si externa in 1996-2000, in mandatul lui Emil Constantinescu, iar fiul ei, Dan Petre, a fost numit in mai 2012, de Victor Ponta, secretar de stat in MAE.

Astfel, PSD ii propune ca membri in Consiliul de Conducere al ICR pe Stefan Mitroi si Octavian Mihail Sachelarie, PDL pe Adriana Popescu si Vlad Paunescu, PNL pe Zoe Petre, UDMR pe Demenyi Peter si UNPR o propune pe Ruxandra Garofeanu. Toti vor fi audiati in comisiile de cultura si externe din Senat, dupa care vor intra pentru aprobare in plenul Senatului.

De asemenea, propunerea Ministerului Educatiei este Gigel Paraschiv. Conducerea ICR va fi completata cu nominalizarile de la presedintele Romaniei, premier, MAE, Ministerul Culturii si presedintele Academiei Romane.

Din partea asociatiilor si a uniunilor de creatori au fost propusi: de la Uniunea Scriitorilor - Mihai Zamfir, Uniunea Teatrala - Aura Corbeanu, Uniunea Arhitectilor - Viorica Curea, Uniunea Artistilor Plastici - Cristiana Russu, Uniunea Cineastilor - Laurentiu Damian, Uniunea compozitorilor si muzicologilor - Ulpiu Vlad, Asociatia Editorilor din Romania - Grigore Arsene, Uniunea de creatie interpretativa a Muzicienilor - Marin Cazacu.

La 11 septembrie, plenul Senatului a aprobat numirea lui Andrea Marga in fruntea ICR, dupa care la 18 septembrie au trecut de plen si propunerile USL si PDL pentru vicepresedinti ai ICR, anume Horia Razvan Garbea, respectiv Simon Gheorghe.

Sursa: rNews

Articol citit de 1925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tutankhamoanca,nu are de gand sa iasa la pensie ?

Nu mai exista tineri educati in tara asta care sa faca fata unei asemenea functii?.Nu e de mirare ca tinerii pleaca in cele patru zari, datorita dinozaurilor din toate domeniile.

 

ZOE , turista prezidentiala din "belle epoque constantinescu"

a reusit sa se remarce in corul fermei de animale de pe la Antene , atunci cind ride ca proasta si are antipatii politice .

De ce?

A ramas fiul doamnei fara functia de consilier?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor