Eveniment cultural la ICR Londra

Joi, 22 Februarie 2007, ora 19:32
986 citiri
Eveniment cultural la ICR Londra

Luni, 5 martie, va avea loc la sediul Institutului Cultural din Londra un dublu eveniment - vernisajul unei expozitii semnate de Mariana Gordan si un recital sustinut de Monica Madas.

Mariana Gordan expune o instalatie de sculpturi policrome de mici dimensiuni, portrete ale copiilor din Rivello, un mic sat din provincia Basilicata, unde artista lucreaza in timpul verii de peste 27 de ani. Portretele sunt realizate in diferite materiale - bronz, ceramica, gips si rasini.

Mariana Gordan locuieste la Londra si a realizat, in perioada '84-'84, o serie de mozaicuri pentru London Transport, in statiile Oxford Circus, Tottenham Court Road si Finsbury Park. Totodata, ea a castigat concursul "Clement Atlee Portrait" prezidat de Dame Elisabeth Frink.

Expozitia va fi insotita de un recital sustinut de Monica Madas, artist de marionete si cantareata de jazz, care va interpreta o combinatie ingenioasa de muzica romaneasca si jazz. Dintre alte proiecte semnate Monica Madas, amintim: "Groovy mama" (acid jazz) si "Jazz Do It" (spectacol experimental de poezie, coregrafie si improvizatii de jazz). Cel mai recent concert sustinut de Monica Madas a avut loc la Battersea Barge on Thames, in Londra. (I.P.)