ICR, de la poneiul roz la "proasta" de Gitenstein (Opinii)

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 11:30
5451 citiri
ICR, de la poneiul roz la "proasta" de Gitenstein (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce PSD a scapat de "politrucul" Patapievici din fruntea ICR, acum propune oameni fini de cultura, cu adevarat independenti, in conducerea institutului. Cum ar fi fostul activist de camin cultural Stefan Mitroi, care este suparat pe "curva" de Europa si pe "proasta-n targ" de Gitenstein pentru ca-l sustin pe "sarpele cu cap de om".

Stefan Mitroi reprezinta una dintre cele doua propuneri ale PSD pentru posturile de membru in consiliul de conducere al ICR. Pana sa ajunga mare om de cultura, demn sa aprecieze valorile Romaniei, Mitroi a fost procuror la Alexandria, instructor la Casa de Cultura a Studentilor Comunisti din Bucuresti, ziarist prin presa proletcultista, iar mai apoi, logic si normal, a continuat in cea fesenista, ajungand chiar director al cunoscutei publicatii a gospodinelor intelectuale de la APACA, Dimineata.

Din 2007, background-ul cultural al lui Mitroi este valorificat de o catedra a Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza si de catre Jurnalul National.

Pana la urma, cu sprijinul acestei publicatii, intelectualul cu epoleti, fost dirijor de marsuri si cantece dedicate iubitilor conducatori Leana si Nicu, a reusit sa convinga PSD de profunzimile spiritului sau.

"In loc sa stea pe craca diplomatiei, conservandu-si pofta de licurici pentru cauze care au legatura cu fisa postului sau, domnul licurici Gitenstein, caci despre dumnealui este vorba, se trezi licuricind anapoda. S-ar fi cuvenit sa spun ca proasta-n targ, n-o fac insa din respect pentru Benjamin Franklin, George Washington si alti mari oameni pe care tara sa de origine i-a dat lumii", scria Mitroi in articolul, cu titlu de Nobel, "Cand licuriciul licuriceste", la sfarsitul lui ianuarie 2012.

Apoi, in luna august, a venit randul ca insasi inspiratia lui Mitroi sa licuriceasca.

"Fleacul ranjit in 2009 este pe cale sa se-nfaptuiasca. Obuzele trase cu ditamai tunul electoral atunci uite ca incep sa ne nimereasca. Vin sub forma de procurori din transeele evului mediu in care ne treziram impinsi cu ajutorul milostiv al unei curve numite Europa", exprima elegant Mitroi in articolul "Micul fleac al marii ciuruiri nationale".

Toate aceste manifestari ale simtului creator sunt determinate de supararea ca un anumit personaj nu s-a impacat cu statutul de simplu cetatean, posesor de tricou albastru si garaj. Dupa cum reiese din editorialul "Sa muriti bine".

"(...) traiesc, inca traiesc aici, stand la panda cu maciuca in mana, doar, doar oi nimeri, de dragul vostru si al viitorului copiilor mei, sarpele cu cap de om, care ranjeste aproape zilnic din gaura televizorului!"

Evident, o exprimare artistica, cum a fost si cea cu poneiul roz de la New York din 2008, plimbat isteric de PSD pe la toate televiziunile, astfel incat tot romanul devenise critic de arta. Dar, de data aceasta, PSD a inteles mult mai lesne viziunea autorului, lipsita de conotatii abstracte pe banii poporului. Iar pentru a nu avea dubii, partidul a fost ajutat si de urmatoarea compunere, plina de sensibilitate, "Emotii de prim-ministru".

"Ma incapatinez sa cred ca Victor Ponta si cei din echipa sa nu vor uita nicio clipa ca sunt chemati sa guverneze pentru oameni, nu pentru cifre. (...) Oricat ar parea de nepotrivita comparatia, guvernarea seamana intrucatva cu mancarea. Ca sa iasa bune, trebuie ca, pe langa ingredientele necesare, sa pui in ambele un strop de dragoste. Macar atat, un strop, daca nu mai mult! Ce ziceti, domnule Ponta, credeti ca se poate?"

"Vai, domnu' Mitroi, se poate, cum sa nu se poata, mai avem posturi", o fi spus Victor Ponta, stergandu-si discret o lacrima.

Cu Mitroi in conducerea ICR, cultura romana va licurici atat de puternic incat efectul va dura decenii si secole. Europa il va avea pe Adrian Paunescu in toate casele ei de toleranta, iar in America "proastei" de Gitenstein va dainui inca o Statuie a Libertatii, cu figura spiritualului Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Stefan Mitroi ICR, #Stefan Mitroi Ponta ICR, #Stefan Mitroi Gitenstein, #PSD propuneri ICR , #stiri ICR