Schimbari propuse de ICR la Roma, Chisinau si Venetia

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 09:58
2359 citiri
Schimbari propuse de ICR la Roma, Chisinau si Venetia

Institutul Cultural Roman (ICR) a decis, in sedinta Comitetul Director de luni, desemnarea in functia de director al Institutului Cultural Roman "Mihai Eminescu" de la Chisinau a lui Valeriu Matei, informeaza Serviciul Presa al ICR.

Matei il inlocuieste pe Petre Guran, rechemat in centrala ICR.

In functia de director adjunct al ICR "Mihai Eminescu" de la Chisinau a fost desemnat Nichita Danilov.

De asemenea, Daniela Crasnaru a fost desemnata director adjunct al Accademia di Romania din Roma, unde il inlocuieste pe Cornel Baicu, numit in functia de director adjunct al Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanista de la Venetia.

In contextul actiunilor de sprijinire a diasporei romanesti, conform misiunii Institutului, ICR a decis sa exploreze deschiderea unor Institute Culturale la Belgrad, in conformitate cu acordul dintre Romania si Serbia, si la Montreal, in conformitate cu acordul dintre Romania si Canada.

ICR va organiza, de asemenea, un Consiliu al Diasporei, care sa formuleze trimestrial propuneri de actiuni pe care Directia Generala a Romanilor de Pretutindeni si alte directii generale din centrala institutiei sa le analizeze si sa le puna in aplicare.

In vederea asigurarii cat mai multor candidati la functiile vacante de director si director adjunct ai institutelor culturale romane din strainatate, ICR va organiza un concurs anuntat public. Candidatii vor fi selectati pe baza unui CV detaliat si a unui proiect managerial. Se preconizeaza selectarea, pentru ocuparea acestor functii, a unor personalitati culturale profilate care sa aiba totodata calitati manageriale.

In conformitate cu practicile internationale si cu reglementarile activitatii diplomatice, se recomanda un mandat de pana la patru ani, astfel incat un efectiv cat mai mare dintre personalitatile profilate in cultura actuala a tarii noastre sa aiba sansa de a ocupa astfel de functii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#schimbari ICR Roma, #schimbari ICR Chisinau, #schimbari ICR Venetia, #Institutul Cultural Roman strainatate , #stiri ICR