Ce profit poți obține dintr-o spălătorie auto self-service. Banii pentru investiție, din fonduri europene nerambursabile

Duminica, 15 Ianuarie 2023, ora 22:10
19667 citiri
Ce profit poți obține dintr-o spălătorie auto self-service. Banii pentru investiție, din fonduri europene nerambursabile
Client în timp ce își spală singur mașina FOTO captură YouTube

Tot mai mulți români sunt interesați de o afacere care ar putea să le aducă venituri mai mari. Cei care au reușit să facă unele economii sunt interesați de idei pentru a-și investi banii.

Una dintre puținele afaceri care necesită o implicare redusă a administratorului pentru desfășurarea activității este cea a spălătoriilor auto self-service.

Pe autovit.ro au fost publicate toate informațiile necesare celor interesați de o astfel de investiție.

Mai întâi, trebuie aleasă forma de organizare a afacerii (SRL, SRL-D, SA, PFA, etc) și înregistrarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Ce autorizații sunt necesare

Prima autorizație de care ai nevoie este cea de construcție a spălătoriei pe terenul ales, iar aceasta se obține de la primărie. Spălătoria trebuie amplasată la o distanță de cel puțin 15 metri de geamurile locuințelor din jur.

O altă autorizație necesară de la primărie este cea de funcționare a afacerii și prevede un act administrativ eliberat de către primar.

De la Agenția Națională pentru Protecția Mediului la nivel județean se poate obține autorizația de mediu. Pentru racordarea la propria sursă de apă, epurare și deversare, este nevoie de o autorizație de gospodărire a apelor de la Administrația Națională „Apele Române”.

Urmează autorizația de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ. În cazul dotării spălătoriei cu camere video de supraveghere, trebui anunțată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Avantajele unei spălătorii self-service

 • Nu necesită o investiție foarte mare și randamentul obținut poate fi unul avantajos;
 • Poate funcționa 24/7;
 • Funcționează numai cu plata înainte, întrucât clientul trebuie să cumpere jetoane înainte de a se putea folosi de serviciu.

Randamentul investiției depinde de capacitatea spălătoriei. Cu cât spălătoria are o capacitate mai mare, cu atât va putea servi mai mulți clienți deodată și va genera încasări mai mari.

Ce presupune o astfel de investiție

Costurile sunt influențate de capacitatea spălătoriei și de numărul de echipamente deținute, dar și de volumul de lucru pe care îl presupune administrarea jetoanelor și a banilor încasați.

Cât costă o spălătorie self-service cu 4 piste de spălare

Cheltuieli inițiale de bază Costuri (EURO)

 • Înființare firmă 500
 • Identificare teren/ Comision agenție 1.500
 • Proiectare/ Avizare 1.000
 • Utilități și alte cheltuieli 2.000
 • Total cheltuieli de bază 5.000
 • Costuri aferente a 4 piste Costuri (EURO)
 • Amenajare spațiu & pregătire platformă 15.000
 • Echipament spălătorie self-service 40.000
 • Accesorii și opționale spălătorie 10.000
 • Total costuri pentru 4 piste 65.000
 • Total costuri deschidere spălătorie auto self-service 70.000

Veniturile lunare pe care le generează

Aproximare venit lunar venituri (EURO)

 • Venit mediu/ client 5
 • Nr. mediu zile 30
 • Nr. mediu clienți zilnici 35
 • Total venituri lunare 5.250

În cât timp se amortizează investiția

Veniturile lunare obținute vor fi de aproximativ 5.250 euro. Fără a lua în calcul costurile lunare cu chiria spațiului și plata salariilor/ utilităților, investiția s-ar amortiza în aproximativ 1 an și 3 luni. Dacă sunt luate în considerare și niște costuri lunare de 3.000 de euro (chirie + mentenanță + salarii +alte cheltuieli), atunci profitul lunar ar fi de 2.250 de euro și investiția s-ar amortiza în aproximativ 2 ani și jumătate.

Spălătorie self-service cu fonduri europene

Cei care nu dispun de capital necesar pentru deschiderea unei spălătorii self-service, pot apela la fondurile europene nerambursabile.

Ce ar trebui să știe cei care sunt interesați de această soluție:

 • Trebuie să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate, în funcție de programul de finanțare ales;
 • După obținerea finanțării va fi nevoie să facă raportări periodice finanțatorului prin care să demonstreze că îndeplinesc planul de acțiune;
 • Este nevoie să investească timp pentru elaborarea unui proiect spălătorie auto self-service.

Quarterly Report - Editia 4

Câștiguri neașteptate pentru rețeaua care a intrat puternic și în România. Grupul a deschis 289 de magazine noi, în special în Europa Centrală şi de Est
Câștiguri neașteptate pentru rețeaua care a intrat puternic și în România. Grupul a deschis 289 de magazine noi, în special în Europa Centrală şi de Est
Pepco Group, care deţine mărcile Pepco, Poundland şi Dealz, a raportat o majorare de 28% a câştigurilor semestriale, reflectând deschiderea de noi magazine şi îmbunătăţirea marjei brute,...
Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top
Piața de smartphone-uri din Europa în creștere: Samsung, Apple și Xiaomi în top
Conform unui raport realizat de Counterpoint Research, piața de smartphone-uri din Europa a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru al anului 2024, în linie cu trendul...
#idei afaceri, #spalatorie auto, #self service, #investitie, #profit , #idei afaceri