O tenismenă importantă acuză că a fost abuzată sexual de antrenor pe vremea când era minoră. Swiatek și Azarenka, reacții dure

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 14:33
6823 citiri
O tenismenă importantă acuză că a fost abuzată sexual de antrenor pe vremea când era minoră. Swiatek și Azarenka, reacții dure
Sara Bejlek sărutându-se cu un om din staff-ul său tehnic. Foto: captură ideo / Twitter / Eggy

E scandal mare în circuitul WTA.

Tenismenele au iesit la atac după ultimele dezvăluiri despre presupusele abuzuri sexuale asupra jucătoarelor tinere.

Totul a pornit după ce italianca Fiona Ferro, acum în vârstă de 25 de ani, și-a reclamat la politie fostul antrenor pentru anumite agresiuni sexuale în perioada când era minoră, iar cehoaica de 16 ani Sara Bejlek a fost atinsă si sărutată de tehnicianul său la US Open.

Liderul mondial Iga Swiatek și Victoria Azarenka au reacționat dur după toate aceste întâmplări.

"Avem nevoie de noi măsuri de protecție pentru jucătoare! Aceasta este prioritatea numărul 1 în Consiliul jucătorilor. Vedem aceste tinere vulnerabile de care se profită în diferite circumstanțe.

Este foarte trist și mă cuprind emoțiile când mă gândesc prin ce trec.

Dacă aș avea o fiică, mi-aș pune mari întrebări dacă ar vrea să joace tenis pentru că nu aș vrea să treacă prin abuzuri de orice fel. Sper ca situația să se îmbunătățească și aceste fete să nu își piardă încrederea în ele", a spus tenismena din Belarus.

Și Iga Swiatek s-a declarat împotriva acestor abuzuri.

"Sincer, nu m-am confruntat niciodată cu așa ceva și îmi este greu să mă gândesc cum e să fii într-o astfel de situație. Nu este ceva vizibil. Îmi pare foarte rău că i s-a întâmplat asta Fionei. Sincer, experiența mea de viață nu este atât de mare încât să pot spune multe despre asta.

Nu îmi dau seama cum se simte. Sper să se întâmple ceva și să fim într-un fel în siguranță. Vom avea încredere în WTA că se va ocupa de aceste lucruri în mod corespunzător. Sunt sigură că va face asta", a spus poloneza la US Open.

Italianca Fiona Ferro și-a acuzat fostul antrenor de abuzuri sexuale pe vremea când era minoră. Tehnicianul Pierre Bouteyre ar fi recunoscut că a avut raporturi sexuale cu Fiona Ferro, dar spune, că totul s-a întâmplat cu acordul sportivei.

Quarterly Report - Editia 4

Surprize mari înainte de Roland-Garros. Ce s-a întâmplat în primul tur la WTA Rabat
Surprize mari înainte de Roland-Garros. Ce s-a întâmplat în primul tur la WTA Rabat
Chinezoaica Yue Yuan şi rusoaica Ana Blinkova, principalele favorite, au părăsit turneul de tenis WTA 250 de la Rabat (Maroc), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, încă din primul tur,...
După ce a criticat-o pe Simona Halep, Wozniacki e din nou revoltată: ”Niște amatori!”
După ce a criticat-o pe Simona Halep, Wozniacki e din nou revoltată: ”Niște amatori!”
Tenismena daneză Caroline Wozniacki, cea care a criticat revenirea Simonei în Halep în circuit prin intermediul wild-cardurilor, în contextul în care a fost suspendată pentru dopaj, e din nou...
#Iga Swiatek, #Victoria Azarenka, #abuzuri sexuale, #Fiona Ferro, #Sara Bejlek, #wta , #Stiri Iga Swiatek