Fostul președinte basarabean Igor Dodon a fost arestat 30 de zile: ”Mi-au speriat copiii, au sărit gardul în sat la mama” VIDEO

Joi, 26 Mai 2022, ora 18:54
2829 citiri
Fostul președinte basarabean Igor Dodon a fost arestat 30 de zile: ”Mi-au speriat copiii, au sărit gardul în sat la mama” VIDEO
Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă FOTO captură YouTube

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost arestat la domiciliu joi, 26 mai, pentru 30 de zile, potrivit presei de peste Prut.

El fusese reţinut marţi pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a declarat că va contesta decizia de joi a instanţei de fond pentru că o consideră neîntemeiată. În opinia sa, Igor Dodon ar putea astfel să comunice cu persoane implicate în acest caz, relatează Radio Chişinău în ediţia sa online.

De asemenea, conform sursei citate, procurorul a declarat că Igor Dodon ar fi intenţionat să plece din ţară.

La ieşirea din sala de judecată, Igor Dodon a spus că acest dosar este unul politic şi că ar fi fost realizat la comanda preşedintei Maia Sandu pentru a distrage atenţia de la problemele din Republica Moldova şi a lichida opoziţia, mai consemnează Radio Chişinău.

”Imediat ce a intrat în funcție, i-a cerut procurorului general ca să-mi facă dosar penal să mă pună la pușcărie. De dosarul meu se ocupă 53 de procurori. Niciun politician din istoria Republicii Moldova nu a fost așa persecutat”, a spus el.

Fostul președinte a mai spus că procurorii au ridicat din casa sa toate telefoanele mobile, cu arhiva familiei sale.

”Eu aștept să apară fotografii cu mine, cu familia, ca să facă show-uri. Cu asta sute de jurnaliști, zeci de mii de troli plătiți de partidul Maiei Sandu. Ei vor să mă preseze psihologic ca să cedez. M-au ținut două zile în penitenciar cu lumina aprinsă noaptea. Maia Sandu dacă nimerește în așa condiții, dar o să nimerească, nu o să supraviețuiască. Mi-au speriat copiii, au sărit gardul în sat la mama. Eu am primit multe mesaje să fug din țară. Eu nu am de gând să fug. Voi rezista la presiuni și voi lupta ca noi să învingem și sper la susținerea cetățenilor”, a adăugat Dodon înainte să fie escortat de mascați.

Şi cumnatul lui Igor Dodon a primit 30 de zile de arest preventiv, dar va fi plasat în penitenciarul nr.13.

#Igor Dodon Maia Sandu, #coruptie, #Republica Moldova, #arest domiciliu 30 zile , #stiri Igor Dodon