Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 16:16
5272 citiri
Dodon a iesit presedinte in Moldova: Maia Sandu va contesta rezultatul la Curtea Constitutionala
Foto: Facebook / Maia Sandu

Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la functia de presedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, va contesta la Curtea Constitutionala rezultatul alegerilor de duminica, dupa esecul in fata socialistului Igor Dodon.

Sandu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca va inainta Curtii Constitutionale dovezi privind fraudarea turul al doilea al alegerilor prezidentiale si spera ca probele sa fie admise de judecatori.

"Noi vom folosi toate parghiile legale pentru a clarifica fiecare incident si pentru a cere examinarea fiecarei contestatii, pentru ca fiecare vot conteaza. Vom prezenta Curtii Constitutionale dovezile incalcarilor comise in procesul electoral", a afirmat Sandu.

De altfel, candidata PAS a cerut din nou demisia presedintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, si a ministrului de Externe Andrei Galbur, "pentru faptul ca au incalcat dreptul constitutional al cetatenilor Republicii Moldova din diaspora de a-si exercita dreptul la vot".

Proteste la Chisinau: Mortii nu voteaza! Vrem alegeri repetate! Dodon, la puscarie! (Foto)

Maia Sandu a acuzat public faptul ca "aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici libere".

"Oponentii nostri au folosit metode necinstite, manipulare, minciuna, bani murdari, resurse administrative, mass media care nu au fost neaparat independente pe alocuri, chiar si servicii speciale. Noi am respectat oamenii si legea si sprijinul dumneavoastra impresionant demonstreaza ca va doriti astfel de politica, o politica facuta cu bun simt.

Eu va promit ca noi nu va vom dezamagi. Aceste autoritati care nu sunt legitime si-au dat arama pe fata inca o data. Toate institutiile subordonate lor, cu mult cinism au dispretuit zeci de mii de oameni la aceste alegeri", a adaugat candidata invinsa de Igor Dodon.

Maia Sandu si Andrei Nastase au o responsabilitate enorma: Sa reziste in fata puterii Plahotniuc-Dodon

Aceasta a mai subliniat ca "cetatenii acestei tari sunt cei care au de pierdut in urma acestor alegeri, iar adevaratul castigator si profitor este Vlad Plahotniuc".

"Noi, oamenii buni ai acestei tari, ii spunem lui si altora ca ei ca Republica Moldova este tara noastra, nu jucaria lor. Oameni buni, avem de lucru, voturile voastre nu sunt simple voturi, sunt sperante care tocmai au renascut, pentru o tara fara oligarhi, pentru o tara dezvoltata", a conchis Maia Sandu.

Citeste si despre planurile lui Dodon care vrea alegeri anticipate si sa schimbe Constitutia ca sa aiba mai multa putere

Iata si ce scrie presa rusa despre alegerile din Moldova si Bulgaria

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Maia Sandu contesta rezultat alegeri , #presedinte Republica Moldova