Dodon ameninta rivalii politici si protestatarii: Nu utilizati copiii drept carne de tun! Nu-i provocati pe cei care m-au votat!

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 12:12
4446 citiri
Dodon ameninta rivalii politici si protestatarii: Nu utilizati copiii drept carne de tun! Nu-i provocati pe cei care m-au votat!
Foto: captura Privesc.eu

Presedintele ales al Republicii Moldova Igor Dodon a tinut, marti, prima sa conferinta de cand a castigat alegerile.

El a cerut contracandidatei sale Maia Sandu si partidelor care au sustinut-o sa isi recunoasca infrangerea pentru a-i linisti pe moldovenii care au iesit in ultimele doua zile sa protesteze, amenintand ca in caz contrar vor exista contra-manifestatii.

"Atat CEC, cat si numaratoarea noastra paralela a confirmat ca noi am invins in acest scrutin prezidential. Alegerile au fost recunoscute deja de numerosi observatori internationali. Ati vazut deja sunt mai multe mesaje de felicitare si din partea presedintilor diferitor state. Acum cateva ore am primit felicitare din partea presedintelui Turciei, domnul Erdogan.

Regret pozitia oponentilor mei politici, care au dat dovada ca inca nu au maturitate politica sa recunoasca democratia in Republica Moldova si incita oamenii la ura, la proteste, la nerecunoasterea alegerilor. Stimati oponenti politici, aveti curaj sa recunoasteti infrangerea!

Aceste speculatii de pe dreapta creeaza, si deja apare, un val de contraproteste de stanga. Noi 7 ani am asteptat aceasta victorie. Daca voi credeti ca noi nu vom apara aceasta victorie... Eu am organizat 560 de proteste in ultimii 4 ani. Nu va jucati cu focul! Zeci si sute de mii de oameni ma suna si din teritoriu si ma intreaba cand sa vina la proteste. Eu nu vreau sa fac acest lucru, eu chem oamenii la liniste.

Stimati sustinatori ai mei, nimeni nu iese la proteste pana cand eu o sa spun. Dar daca o sa spun...nu va jucati cu focul!", a spus Dodon, dupa care a inceput sa vorbeasca in limba rusa.

Ulterior, la intrebarile jurnalistilor moldoveni, Dodon a revenit la limba romana si a insinuat inca o data ca, daca opozantii sai nu opresc protestele, s-ar putea ajunge la violente.

"Eu am cerut si cer inca o data, catre toti oponentii politici: linistiti-va! Alegerile au trecut! Nu utilizati copiii ca carne de tun! Avem nevoie de liniste! Va promit ca din partea mea voi fi presedintele tuturor, haideti sa discutam. Ce e cu aroganta asta, de la cine v-ati invatat? De la Filat sau de la cine? Coborati-va pe Pamant. Noi am invins aceste alegeri.

Voi credeti ca prin proteste veti hotari ceva? Divizati si mai tare societatea. Gata, alegerile s-au finalizat si incepem sa muncim!", a mai spus Dodon.

Mai mult, el i-a acuzat pe Maia Sandu si Andrei Nastase ca au aranjat ca in anumite sectii sa aiba loc fraude ca sa aiba apoi motiv sa conteste rezultatul alegerilor.

"Eu nu exclud ca lucrul asta sa fi fost facut intentionat. Au vazut ca pierd alegerile, au mers la provocari. Lasati oamenii in pace! Noi intelegem pozitia si opinia tuturor oponentilor politici. Toti suntem cetateni ai R. Moldova, intelegem protestele, toti au dreptul la proteste, dar haideti sa nu intrecem limita.

Nu provocati sutele de mii, 835.000 care au votat pentru mine. Noi am invins in aceste alegeri. Gata, punct! A venit vremea sa pierdeti!", si-a incheiat conferinta Igor Dodon.

Amintim ca mii de persoane au iesit in strada duminica si luni la Chisinau, dar si in mai multe orase europene, inclusiv la Bucuresti, pentru a protesta fata de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Oamenii acuza ca votul a fost fraudat si ca victoria a fost, de fapt, a Maiei Sandu, nu a lui Igor Dodon. De altfel, Maia Sandu a anuntat ca va contesta oficial rezultatul alegerilor, insa pana la ora publicarii acestei stiri nu a facut-o inca.

Luni dimineata, pe Internet a inceput sa circule o petitie prin care se cere organizarea de noi alegeri. Aceasta a fost deja semnata de aproape 40.000 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dodon amenintari proteste Moldova, #proteste violente alegeri Moldova Dodon , #presedinte Republica Moldova