De ce a plecat Igor Dodon la Moscova în ziua arestării Procurorului General al Republicii Moldova

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 23:08
4661 citiri
De ce a plecat Igor Dodon la Moscova în ziua arestării Procurorului General al Republicii Moldova
Igor Dodon a plecat într-o vizită fulger la Moscova FOTO Facebook / Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar încearcă să convingă autoritățile ruse să majoreze tariful la gaze, este de părere deputatul Oazu Nantoi, unul din liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) al președintelui Maia Sandu.

Nantoi scrie pe pagina sa de Facebook că Dodon „negociază la Moscova îngenuncherea Moldovei prin șantaj energetic - impunerea unui preț catastrofal la gazul livrat pentru a provoca șoc social și haos politic.

„În plus, după semnarea, la 27 septembrie, a contractului de livrare a gazului din Rusia în Ungaria - ocolind sistemul de tranzitare a Ucrainei și scăderea volumului de gaz rusesc tranzitat prin Ucraina cu începere din 1 octombrie, lista întrebărilor în legătură cu ”vizita” lui Dodon se extinde, Cu alte cuvinte, - trădarea n-are limite...”, adaugă Nantoi.

Amintim că Igor Dodon a plecat într-o vizită fulger la Moscova unde a avut o întrevedere cu adjunctul șefului Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova.

„Am discutat un șir de subiecte ce țin de dezvoltarea și fortificarea parteneriatului strategic între două state. Am stabilit importanța asigurării unei dinamici pozitive pe pozițiile în care avem interese reciproce”, a comentat Dodon vizita.

În același timp, socialistul a ținut să avertizeze actuala guvernare că prețul la gaze a ajuns astăzi la 1 900 de dolari, relatează Deschide.md

„În timp ce la Chișinău guvernarea merge pe calea lui Plahotniuc, capturează instituțiile statului și organizează maski show, R. Moldova plătește deja 800 de dolari pentru gaz, când alte țări cu guvernări mai responsabile plătesc 250 - 300 de dolari. Din păcate, pentru cetățenii noștri greul abia începe, fiindcă în Europa gazul deja a ajuns la 1 900 de dolari, guvernarea PAS așa și nu a negociat un preț avantajos pentru R. Moldova, iar valul înghețului încă urmează să vină”, a avertizat Dodon de la Moscova.

Citește și:
Numele orașului Volgograd a fost schimbat din nou în Stalingrad, cu prilejul vizitei lui Vladimir Putin VIDEO
Numele orașului Volgograd a fost schimbat din nou în Stalingrad, cu prilejul vizitei lui Vladimir Putin VIDEO
Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse a anunțat ieri, 30 ianuarie, vizita lui Putin la Volgograd (denumit în perioada interbelică Stalingrad) între 30 ianuarie și 5 februarie....
Recompensa anunțată de o companie de la Moscova pentru rusul care va distruge un tanc fabricat în Occident
Recompensa anunțată de o companie de la Moscova pentru rusul care va distruge un tanc fabricat în Occident
O companie rusă anunţă că va oferi cinci milioane de ruble (72.000 de dolari) în numerar primilor soldaţi care distrug sau capturează tancuri de fabricaţie occidentală în Ucraina, după...