Presedintele interimar al Moldovei numeste ministri dupa suspendarea lui Igor Dodon

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 15:27
5184 citiri
Presedintele interimar al Moldovei numeste ministri dupa suspendarea lui Igor Dodon
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Andrian Candru

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Cadu a declarat ca va numi in functie ministrii pe care presedintele suspendat Igor Dodon a refuzat sa o faca. Acest lucru se va intampla "in perioada urmatoare".

"Curtea Constitutionala, in calitatea sa de garant al Constitutiei, a oferit astazi (marti) o solutie pentru blocajul institutional generat de presedintele Igor Dodon, care a decis in mod repetat sa ignore normele Legii Supreme. In calitate de presedinte interimar, voi semna in perioada urmatoare decretul privind numirea ministrilor si voi primi juramantul acestora", a declarat Andrian Candu.

Acesta urmeaza sa numeasca: ministrul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale - Svetlana Cebotari, ministrul Justitiei - Alexandru Tanase, Vicepremier pentru Integrare Europeana - Iurie Leanca, ministrul Economiei - Chiril Gaburici, Vicepremier pentru Reintegrare - Cristina Lesnic, ministrul Agriculturii - Liviu Volconovici, ministrul de Externe - Tudor Ulianovschi.

In cursul zilei de marti, Curtea Constitutionala a decis sa ii suspende lui Igor Dodon dreptul de a numi ministri, dupa ce acesta refuzase de doua ori sa o faca. Este a doua oara in ultimele patru luni cand Igor Dodor.

In replica, intr-o postare pe Facebook, Dodon a precizat ca prin suspendarea sa se incalca legea.

#Igor Dodon suspendat numire ministri, #Andrian Candu presedinte Parlament Moldova, #Igor Dodon refuz numire ministri , #stiri Igor Dodon