IGSU: O nouă tranșă de teste rapide antigen de salivă vor ajunge în școli începând de luni

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 15:32
1707 citiri
IGSU: O nouă tranșă de teste rapide antigen de salivă vor ajunge în școli începând de luni
Testele rapide antigen de salivă vor ajunge la IGSU în noaptea de duminică spre luni. FOTO: Facebook / IGSU

Încă două milioane de teste rapide antigen de salivă vor ajunge la IGSU în noaptea de duminică spre luni, urmând ca în ziua următoare să fie distrubuite către școlile din teritoriu, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„În urma discuţiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu reprezentanţii societăţilor comerciale care urmau să livreze produse de tipul `Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de saliva`, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopţi, 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU. Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021”, transmite, duminică după amiază, IGSU.

Camioanele instituţiei sunt pregătite pentru a recepţiona cantitatea de teste urmând ca luni, 13 decembrie, aceasta să ajungă la inspectoratele şcolare din ţară, conform caietului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei.

Săptămâna aceasta, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că inspectoratele şcolare din ţară au doar jumătate din testele care ar fi necesare pentru testarea de luni a elevilor şi a precizat că încă aşteaptă răspunsul IGSU cu privire la următoarea tranşă de teste.

Acesta a precizat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educatie, a iniţiat toate demersurile legale conforme atribuţiilor”.

În aceeaşi zi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, a ţinut să clarifice situaţia privind livrarea testelor.

Într-o emisiune televizată, Raed Arafat a arătat că Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a încheiat acorduri-cadru pentru teste din salivă care să fie distribuite în şcoli iar IGSU încheie contractele subsecvente cu furnizorii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat şi sincopele în furnizarea testelor din salivă care ar trebui să ajungă în şcoli, prin faptul că unii dintre furnizorii de teste au refuzat să semneze contractele subsecvente pentru livrarea testelor, în timp ce alţii cer preţuri de câteva ori mai mari decât cel mai mic preţ.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#igsu, #teste rapide elevi, #scoli, #testare covid , #teste rapide