Un medic susține că a descifrat misterul morții lui Iisus Hristos. Teoria științifică publicată în Catholic Medical Quarterly

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 01:00
8209 citiri
Un medic susține că a descifrat misterul morții lui Iisus Hristos. Teoria științifică publicată în Catholic Medical Quarterly
Un doctor a descifrat misterul morții lui Iisus Hristos FOTO: The Telegrah

Patrick Pullicino, un doctor neurolog reputat din Marea Britanie, profesor la Universitatea Kent, care a publicat o lucrare științifică în Catholic Medical Quarterly, susține că a descifrat misterul morții lui Iisus Hristos.

El consideră că Mântuitorul ”a murit din cauza unei sângerări fatale cauzate de umărul dislocat de la purtarea crucii”.

Biblia detaliază cum a căzut Iisus Hristos în timp ce își ducea crucea, înainte ca trupul Său să fie străpuns mai târziu de sulița unui soldat roman, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii sunt de acord că, cel mai probabil, Iisus și-ar fi dislocat umărul drept când a căzut, purtând crucea. Cu toate astea, doctorul devenit preot, Patrick Pullicino crede că este posibil ca Hristos să fie ucis, în cele din urmă, datorită consecințelor legate de această rană.

Descoperire prețioasă în Biserica Sfântului Mormânt: Era cu adevărat uimitor în locul unde a fost răstignit Iisus Hristos

Pullicino crede, de asemenea, că poate explica, în premieră pentru un doctor, de ce, așa cum se spune în Evanghelia după Ioan, ”sânge și apă” au ieșit din trupul răstignit al lui Hristos.

Reverendul profesor Pullicino, care locuiește la Londra, în Marea Britanie, a realizat o lucrare ștințifică despre teoria sa în revista Catholic Medical Quaterly.

El a analizat lucrările concepute de experți criminaliști și medicali asupra Giulgiului din Torino (un artefact controversat), despre care se spune că i-ar fi acoperit trupul lui Iisus Hristos după moarte sa de pe cruce.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Profesorul Pullicino susține că atunci când Iisus a fost întins pe cruce pentru răstignire și i-au fost bătute cuiele în membre, acest fapt i-ar fi provocat ruptura unei artere din torace, care furnizează alimentarea cu sânge a capului, gâtului, umerilor și brațelor.

Acest lucru i-ar fi provocat sângerări interne uriașe, susține doctorul neurolog, iar în final asta i-ar fi adus moartea lui Iisus Hristos.

Lucrarea profesorului postulează că, în decurs de trei ore, artera subclaviculară ar fi devenit grav afectată și peretele său s-a șubrezit până când artera s-a rupt și s-a produs o sângerare abundentă.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iisus Hristos, #rastignire Iisus Hristos, #iisus hristos biblie, #moarte Iisus cauza, #moarte Iisus Hristos , #descoperire