Ikea retrage de pe piata un produs periculos pentru copii

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 14:33
3244 citiri
Ikea retrage de pe piata un produs periculos pentru copii
Foto: Ziare.com

Ikea le recomanda clientilor care au cumparat pelerina de liliac Lattjo pentru copii sa nu ii mai lase sa se joace cu ea si sa o aduca la magazinul din Baneasa, unde vor primi inapoi suma integrala pe care au platit-o pentru produs, chiar daca nu mai au bonul de cumparaturi.

Retailerul suedez de mobilier si decoratiuni IKEA recheama pelerina de liliac Lattjo dupa ce trei copii au avut urme si zgarieturi in zona gatului in timpul jocului. Pelerina s-a blocat si nu s-a putut desprinde cu usurinta.

Niciun copil nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa, pentru a preveni riscul de strangulare sau de ranire in jurul gatului, Ikea a luat masuri de precautie si va retrage produsul.

"Avem toleranta zero pentru riscurile de siguranta la produsele pentru copii si nu putem accepta posibilitatea de accidentare in timp ce acestia se joaca. In urma sesizarilor de la clienti, am inceput o investigatie care ne-a aratat ca sistemul de prindere al pelerinei nu se desface suficient de usor", a declarat directorul departamentului pentru produsele pentru copii, Cindy Andersen, citat de News.ro.

De asemenea, reprezentantul Ikea mai spun ca incidentul "ne-a aratat ca avem nevoie de cerinte mai clare de productie pentru astfel de sisteme de prindere. Am retras toate produsele de pe piata ca masura imediata de precautie, insa compania va imbunatati viitoarele produse si, prin aceasta, siguranta copiilor, prin implementarea unor noi reguli".

IKEA retrage un leagan pentru copii - ce fac cei care l-au cumparat deja

In magazinul Ikea din Bucuresti au fost vandute, incepand cu noiembrie 2015, 129 de astfel de pelerine de liliac, la pretul de 49,9 lei. Produsele nu se mai gasesc in prezent in magazin.

Compania Ikea a mai rechemat alte trei produse de la inceputul anului si pana acum: bazele de lampadar si de veioza Gothem, din cauza riscului de soc electric, betele de toba si instrumentele de percutie Lattjo, dupa ce s-a observat ca mingea de cauciuc de la bete poate fi desprisa sau desurubata, precum si plafonierele HYBY, din cauza riscului de desprindere a abajurului de sticla.

Grupul suedez a deschis in 2007 primul si singurul magazin din Romania, situat in nordul Bucurestiului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Ikea pelerina liliac, #Ikea copii , #Bucuresti