Se deschide un nou magazin IKEA. Cum funcționează noul concept și de ce unele produse se vor găsi doar online

Luni, 29 Mai 2023, ora 12:19
4436 citiri
Se deschide un nou magazin IKEA. Cum funcționează noul concept și de ce unele produse se vor găsi doar online
Magazinul IKEA din Timișoara va fi inaugurat pe 8 iunie FOTO Pexels

IKEA deschide cel de-al treilea magazin din România în mai puțin de două săptămâni.

Pe 8 iunie, la ora 10.00, este programată inaugurarea magazinului IKEA Timișoara, care vine cu un concept inovator, adaptat pieței locale.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager la IKEA Timișoara, spune că magazinul din vestul țării va face produsele IKEA mai accesibile pentru locuitorii Timișoarei și din zonele învecinate, inspirându-i și oferindu-le, în același timp, șansa de a se bucura de o viață mai sănătoasă și mai sustenabilă acasă.

"Valoarea totală investită în acest proiect atinge 60 de milioane de euro, magazinul având o suprafață de 26.000 mp. Magazinul IKEA Timișoara va aduce o selecție amplă de aproximativ 8.300 de produse de amenajare a locuinței, cu design, funcționalitate și calitate deosebite, la prețuri accesibile. Iar cu ajutorul experților noștri în design, viitorii clienți ai magazinului IKEA Timișoara vor putea să-și pună în valoare și mai mult locuințele. Acesta va fi deschis 7 zile pe săptămână, de luni până sâmbătă între 10:00 – 21:00, iar duminică între 10:00 – 20:00", a anunțat, într-un interviu pentru tion.ro, Nicoletta Muscinelli.

Restaurantul magazinului are peste 450 de locuri disponibile.

Muscinelli susține că IKEA Timișoara va veni cu un concept unic în România. "Suntem foarte încântați să le oferim clienților noștri din vestul țării un concept IKEA nou în România, adaptat nevoilor locale, care îmbină e-commerce-ul și experiența clienților în magazin. Practic, magazinul nostru se bucură de o capacitate îmbunătățită de gestionare și pregătire a comenzilor online. De exemplu, nu toate articolele disponibile online vor fi disponibile și în magazin, însă prin servicii dedicate îmbunătățirii experienței clienților le va fi mult mai rapid și mai ușor să aibă acele articole acasă. Avem o gamă largă de servicii, de la Click and Collect sau chiar livrare la domiciliu direct din magazin.

IKEA Timișoara prezintă în sine un concept unic, deoarece combină standardele de sustenabilitate în construcție și în operațiuni cu o funcționalitate de e-commerce extrem de eficientă. Acest lucru asigură eficiența proceselor de onorare a comenzilor, fără a compromite experiența clienților noștri în magazin. Noul magazin va servi drept centru de distribuție locală pentru majoritatea comenzilor online din zona de vest a României. În acest mod, aducem îmbunătățiri pe partea de transport, asigurând mai puține emisii de dioxid de carbon, mai puține mașini folosite pentru transportul mărfurilor și mai puțină aglomerație în trafic", spune market managerul.

Magazinul IKEA Timișoara funcționează doar pe bază de energie regenerabilă la care contribuie și cele 1.750 de panouri fotovoltaice off-grid pe acoperiș, care generează 700 kWh de energie electrică. De asemenea, este colectată apa pluvială care asigură în acest fel 40% din apa necesară pentru alimentarea toaletelor și a sistemului de irigații. "În plus, toate nevoile de răcire, încălzire și ventilație ale magazinului sunt acoperite în totalitate de pompe de căldură. Clădirea nu este conectată, așadar, la rețeaua de gaze, și nici nu folosește gaz pentru a-și acoperi nevoile. Iar datorită tuburilor luminoase plasate pe acoperiș, lumina naturală pătrunde cu ușurință în zona de birouri.

Mai mult, noul nostru magazin respectă practicile sustenabile ale IKEA în ceea ce privește sortarea și reciclarea deșeurilor, de la lemn până la plastic și sticlă, deoarece deșeurile sunt, de fapt, o resursă valoroasă. În prezent, avem 39 de fracții de reciclare și ne propunem să atingem o rată generală de reciclare de cel puțin 90% la IKEA Timișoara", a mai spus Muscinelli pentru tion.ro.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#ikea, #Ikea Timisoara, #magazine ikea romania , #magazine