Haos într-un magazin Ikea din China. Autoritățile au vrut să-l bage în carantină cu tot cu angajați și clienți VIDEO

Luni, 15 August 2022, ora 14:25
3395 citiri
Haos într-un magazin Ikea din China. Autoritățile au vrut să-l bage în carantină cu tot cu angajați și clienți VIDEO
Cumpărătorii din magazin au fugit de teama izolării FOTO: Twitter

Autoritățile sanitare din China au încercat sâmbătă, 14 august, să închidă un magazin Ikea și să-i pună în carantină pe cei care se aflau acolo după ce ce s-a aflat că în interior a fost un contact direct al unui pacient COVID-19.

Anunțul despre închiderea rapidă i-au făcut pe cumpărători să fugă și să țipe în efortul de a ieși din clădire înainte ca ușile să fie încuiate, potrivit bnnbloomberg.ca.

Autoritățile sanitare au declarat că au impus „măsuri temporare de control” în magazin, după ce au aflat că acolo a fost un contact apropiat al unui băiețel de 6 ani cu o infecție asimptomatică cu Covid. Nu au spus când a fost contactul apropiat în magazin. Toată lumea de la Ikea și din alte zone afectate va trebui să se plaseze în carantină timp de două zile și apoi să facă cinci zile de supraveghere a sănătății, a declarat Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, într-un briefing de duminică.

Blocările rapide implementate ca parte a strategiei Chinei Covid Zero - în care oamenilor dintr-o clădire sau dintr-un cartier urban li se interzice să plece fără preaviz - au dus la numeroase cazuri de panică în întreaga țară.

În ultimele luni, locuitorii centrului tehnologic Shenzhen, capitala provinciei Sichuan, Chengdu, și insula de vacanță Hainan, au escaladat garduri, au sprintat pe plajă și au scăpat din turnurile de birouri după ce au aflat că vor fi impuse blocaje.

Au fost raportate luni 2.312 de noi infecții la nivel național, pentru prima dată în mai mult de trei luni când cazurile au depășit 2.000 timp de trei zile consecutive în China. Focarul care se extinde arată că nicăieri nu este sigur, inclusiv zonele de stațiuni unde rezidenții sperau să se relaxeze sau regiunile care au ieșit recent din cele mai grave erupții.

Focarul de Covid din China îi face pe rezidenți care încearcă să fugă din blocaj

Într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare, se poate auzi un anunț în interiorul Ikea, spunând că oficialii au cerut centrului comercial să închidă imediat și să împiedice oamenii să intre sau să iasă. Când agenții de securitate și lucrătorii din domeniul sănătății în echipamentul individual de protecție au încercat să închidă o ușă pentru a împiedica oamenii să iasă, zeci au țipat și au împins-o până s-au eliberat, arată videoclipul.

Ca răspuns la instrucțiunile de prevenire a epidemiei, Ikea Shanghai Xuhui a fost închis temporar pe 14 și 15 august, a anunțat compania într-un comunicat.

Cei care nu au reușit să iasă au fost sechestrați în interiorul magazinului de la ora 20 până la miezul nopții, când au fost transferați în hoteluri de carantină, potrivit unei vizitatoare care a postat despre experiența ei pe Douyin, versiunea chineză a Tiktok.

Locuitorii din Shanghai au trecut printr-o izolare traumatică în aprilie și mai, în timp ce orașul a încercat să stingă cel mai mare focar pe care l-a văzut China de la începutul pandemiei. Oamenilor li s-a ordonat să rămână acasă, iar mulți au flămânzit din cauza lipsei de mâncare. În ciuda impactului social și economic, președintele chinez Xi Jinping rămâne angajat în abordarea Covid Zero, lăsând țara din ce în ce mai izolată.

Orașul a înregistrat recent o serie de șapte zile de zero cazuri locale care s-a încheiat pe 11 august cu o revenire la șapte infecții.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ikea, #Shanghai, #covid, #lockdown, #clienti sechestrati, #zero covid china , #cazuri covid