Chiftelutele Ikea, din nou in restaurantul din Bucuresti

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 15:38
2121 citiri
Chiftelutele Ikea, din nou in restaurantul din Bucuresti
Foto: Arhiva

Ikea reia miercuri vanzarea de chiftelute in restaurantul din cadrul magazinului din Bucuresti, produsul fiind retras de la comercializare in urma cu o luna, dupa ce autoritatile din Cehia au gasit urme de carne de cal intr-un lot de chiftelute.

Masura de retragere de la vanzare a chiftelutelor a fost aplicata in 24 de tari. "Vanzarea va fi reluata mai intai in Restaurant urmand ca, in urmatoarea luna, sa oferim clientilor si chiftelute ambalate in Magazinul cu delicatese suedeze (...) Chiar daca rezultatele analizelor derulate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenta carnii de cal in chiftelutele din magazinul Ikea Romania, investigatiile pe plan global au fost continuate", se arata intr-un comunicat al Ikea.

Scandalul carnii de cal: Ikea retrage chiftelutele din Romania si alte 23 de tari

Reprezentantii companiei precizeaza ca a analizat productia de chiftelute impreuna cu un specialist din afara companiei si cu furnizorul din Suedia si ca rezultat a simplificat lantul de aprovizionare prin reducerea numarului de furnizori de carne si a implementat un sistem suplimentar de securitate alimentara prin adaugarea unor teste de ADN, efectuate atat asupra carnii crude, cat si asupra produsului final.

Ikea a retras din zeci de tari, inclusiv Romania, celebrele prajituri Almond

De asemenea, Ikea colaboreaza cu o companie externa de asigurare a calitatii pentru dezvoltarea de noi cerinte pentru aprovizionarea si prelucrarea produselor din carne, analizele ADN vor fi puse in aplicare ca o procedura normala pentru carnea tocata de la toti furnizorii, in toate unitatile de productie, si va realiza analize periodice si de catre o terta parte pentru a se asigura ca furnizorii si sub-furnizorii respecta cerintele.

Potrivit datelor publicate anterior, Ikea a vandut 4,237 milioane de chiftelute la restaurantul din Bucuresti in perioada septembrie 2011 - august 2012.

D.T.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#chiftelute Ikea, #chiftelute suedeze, #Ikea carne cal, #scandal chiftelute Ikea , #stiri Ikea